Baldersnäs

Det finns en jättefin kustväg mellan Halmstad och Faleknberg men vi åkte inlandet genom Svenljunga. Första fikastopp blev i fikastaden Allingsås. Egentligen var vi fikasugna redan i Borås men Uffe låg i fel fil så vi hamnade utanför centrum. Vi hade först tänkt fika på Ekstedts men Nygrens cafe hade trevligare uteservering.. Uffe åt kardemummabulle och jag åt mazarintårta. Uffe gillade kaffet. Jag tycker inte om när det är sump på botten i kaffet.

 

Nygrens cafe uteservering

Uteserveringen Nygrens cafe

Andra våningen på  cafét

inne på Nygrens cafe Alingsås

 

fikabröd nygrens cafe alingsås

Vi gick genom butiken Balders Hage när vi gick till parkeringen.

Alingsås har fina trähus.

Trähus Alingsås

 

Vi åkte sedan över genom Håverud. Vi stannade inte för vi ska åka genom akvedukten i morgon.  Åkte fram till hotell Baldersnäs. Vi fick rum nummer 12 i arrendebostaden.

 

FD arendatorsbostaden Baldersnäs

rummet annexet Baldershus

 

20160726_182256

Uffe ville egentligen inte äta på Baldershus men alla bra restauranger i området stängde klockan 18. Så vi åt en trerätters på Baldershus. De ville nog att man beställde deras fem rätters alterntiv. Till förätt åt vi hummersoppa med röd curry. Huvudrätten bestod utav grillat högrev, klyftpotatis med kompott gjord på rotselleri och svamp. Jag tycker att det var modigt att grilla och servera högreven rosa. Själv gör jag kallops på köttet för att köttet kan bli segt och innehåller senor. Desserten bestod av chockladfondant med hallon och lakritssmak och sagogryn. Vi drack en lokal öl till maten.

Sedan gick vi ut i parken och ner till sjön.

Parken baldersnäs

20160726_200526_HDR

Vid hamnen gick vi till värdens ände.

världens ände baldershus

 

20160726_200820

 

 

WP_20160726_002

 

Tillbaka på Baldersnäs tog vi en glas vin på en terrass.

 

uteplats baldersnäs

De tänker även på barnen på Baldersnäs. De ha byggt en lekstuga. Barnen har fri tillgång tillbären i trädgården.

 

lekstuga på Baldersnäs

Vi var inne på Baldersnäs Herrgårds hemsida. På den hittade vi inga lediga rum.Vi hittade dock ett på. Förvisso inte inne i herrgården utan i ett annex. Annexet var arrendatorhuset. Det håller vanrdrarhemstandard. Vi hade inte dusch och toalett på rummet. Det fanns ett kök för den som själv vill laga mat.  Det fanns inga stolar eller fåtöljer på rummet. Vi vågade inte chansa så vi bokade i ett rum i annexet. Rummen som var fullbokade kostade normalt ca 1400. Vi betalade lite över 700 kronro för rummet. Ingvar Oldsberg har en gång ägt Baldersnäs. Inte en så bra affär för denne Ingvar.

 

 

Uffe leker med en kamera. En kamera med lampa som man kan skicka in i trånga områden. Jag föreslog att vi skulle kika i varandras öron för vi ser ju inte så långt in. Det tycke inte Uffe. Sen somnade han.

Uffe testar nya kameran

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.