Astrid Lindgrens värld 170801

 

Vi bodde i byhusen, rum nummer 221 A i Astrid Lindgrens värld. Jag har fotograferat inredningen idag på morgonen. Igår var vi så hungriga på grill att vi inte hade tid för fotografering.

Många inredningsdetaljer är hämtade från Astrids barndom. Som tur är var inte barnbarnen rädda för toalettspolningen. Själv var jag livrädd för att spola på Café Dahlman i Ängelholm som hade en toalett av samma modell då jag var barn.

 ’

Jag fotograferade av kartan som vi fick rumsnyckeln i. Husen var charmiga  med mysiga innergårdar i det området vi bodde i.

Vi hade betalt för städning, då vi bokade stugan så det var bara att diska och samla ihop lakanen. Istället sparade vi in pengar på att ha med oss egna lakan. Det går även att beställa frukost och jag läste att de hade två frukost sittningar. Jag gjorde en snabbutcheckning vilket innebar att man lade nyckeln i en postlåda utanför receptionen.

Vi gick i god tid upp till Astrid Lindgrens världs entré. De öppnar klockan 10. Det första barnen gjorde var att kila in på polisstationen för att se om fången fortfarande snarkade, det gjorde han. Vi fortsatte sedan till Katthult för där var för mycket folk igår då vi ville se snickerboa och de andra husen som tillhör Katthult.

 

Inte ens trisseboda saknades.

Det fanns till och med hönor och grisar i Katthult.

Sedan var det dags att gå till Mattisborgen för att se föreställningen då ”Ronja föddes”, Vi har läst i tidningarna att PEAB byggt borgen så att den sprack i det så kallade helvetes gapet.

Helvetesgapet Ronja Astrid Lindgrens värld

Sedan gick vi till Villa Villerkulla för att kolla på Pippi får besök av tjuvar. Gissa om det var fullsatt. Fick ingen bild för jag kunde inte som barnen tränga mig fram till staketet för att se föreställningen. Strax efter tjuvföreställningen började nästa föreställning som hette Pippi får besök av fru Pruselius. Då lyckades vi få sittplatser på första raden.

Därefter var det bara att gå till Junibacken där Madicken och Lisabet hade utflykt hemma.

Sedan gick vi tlll lekladan där barnen åt glass. De ville ha Dumlestrutar. Jag och Sara drack kaffe och te.

Sara tittade på förställningen återförening på scenen med Bröderna Lejonhjärta. Jag tittade på när barnen hoppade i höet och åkte rutschbana på Lekladan. Astrid Lindgrens värld är mån om olika biotoper. Vi såg skräddaresländor, bihus och vad vi tror är ankor.

 

Vi åkte en runda på Saltkråkan. Barnen gillar Saltkråkan trots att den inte gått som TV serie. Saltkråkan är väl mest det som liknar tivoli. Nellie som är 5 år är  nöjd med att det inte finns så många åkattraktioner. Eleni som är 8 år önskar sig fler attraktioner likt Saltkråkan.

Eleni gillade, ”inte stöta i marken banan”. Den var lite för svår för Nellie så hon gick den till vissa delar.

 

 

Eleni på slutet av ”inte stöta i marken banan”.

”’

Eleni testade även att gå på styltor men jag hann inte fotografera. De hade även käpphästar men det passar nog bättre för mindre barn. Det finns även en labyrint som både Eleni och Nellie klarar av.

Vi hade tur med vädret, inte en droppe regn. När solen någon gång gick i moln så svalkade det skönt. Det finns massor hål där barnen kan sticka in huvudet och så kan föräldrarna fotografera.

 

Det finns gott om affärer på Astrid Lindgrens värld. Pippi Långstrump och Emil har egna affärer. Affärerna och bokhandeln ligger nära utgången så man slipper bära så långt. Vi gick i affärerna utan att handla. Jag har varit med om att gå förbi enda matstället på Skånes djurpark. Det är stor skillnad på Astrid Lindgrens värld. Det är alltid nära till matställen. Matställena kan ha olika inriktningar som pannkaksbar, glassbar och ett otal ställen som har hamburgare och korv.Vi var tvår dagar på Astrid Lindgrens värld ändå han vi inte med att se alla föreställningar.

Sedan önskade man att man kunde som Karlsson på taket flyga över Småland ner till Skåne. Sara körde till Ljungby där vi åt på Max. Max är barnens favorit. Sara lämnade en trött och lycklig mormor hos Uffe i Skånes Fagerhult. Tänk så mycket man kan hitte på i Astrids värld.

Astrid Lindgrens Värld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.