Konstrundan påskafton 2018

Vi gick ner och åt frukost i matslan på Karnelund. De hade många olika bröd att välja på. Äpplejuice smakade färskpressad. Vi passade på att testa croassanterna som det fanns i tre olika smaker.

 

Här satt vi och drack Cava igår kväll. Verandan är dubbelt så stor som på bilden.

 

 

I denna sittgrupp kan man njuta, före och efter maten.

 

I matsalen äter man både på kvällen och frukosten.

Vi började med att åka ner till Kjell Åström nere i  Brantevik. Det var lugnt på vägarna paskaftons morgon.

 

Sedan åkte vi till Tjörndalagården. De tog 75 kronor i inträde. Jag förälskade mig i Lennart Nissmarks konst från https://studioglashyttan.se/sv/ i Åhus. Vi hade egentligen inte tänkt åka så långt norrut som till Åhus idag men det kommer fler bilder längre ner i inlägget från Glashyttan.  Uffe hade egentligen tänkt besöka Niklas Aronsson men då vi kom ur konsthallen tycket Uffe det var för lång bit att åka tillbaka.

http://www.oskg.nu/

 

Sedan åkte vi till FABRIKEN i Bästekille, Där hängde bilder kvar från utställningen med Lennart Nilsson.

 

Sedan åkte till Kiviks museum. I den konstrundan medverkade Ulf Lundell. Vi besökte aldrig Ulf Lundell. Vi tittade däreomt på en film om hur man slår rep. Kiviks museum är jättecharmigt och de tar inte inträde när det är konstrunda

http://kulturenpakivik.se/

Då vi såg denna skylt blev vi nyfikna och åkte ner för att kolla.

 

Rompeboden fanns dokumneterad redan på 1600 och används till utrustning vid ålfiske. Tyvärr var den stängd. Det är den högra byggnaden på bilden.

 

 

Uppe i Åhus besökte vi ://studioglashyttan.se/sv. De har jättefint konstglas

 

 

Åkte sedan in till Nya Konditoriet dår vi åt kardemummabulle till kaffet.

Upptäckte att vi hade gott om tid och att vi skulle hinna med Konstrundan mitt i Skåne som hade sin utställning Fogdaröd vid Höör. Vi blev intesserade utav Sven Svenssons konst.

 

http://www.konstrundan.com/

 

Vi hann även med Eslövs Medborgarehus. Där ställde Sven Svensson, Eva Hansson, Mats Ekman, Kirsten Andersson och Britt Wenemark ut.

 

Ni har kanske inte missat att jag gillar robotar. Tyvörr fick bilden blixt. Det är Mats Ekman som målat tavlan.

 

Första bekantskapen med Eva Hansson var då vi besökte hennes hennes hem en kontrunda för några år sedan. Tyvärr har Eva inte möjlighet att ställa ut i hemmet för tillfället. Hon har bland annat ställt ut på Wideöra och på Rosenlund då vi besökt utställningar där. Vi hade en lång pratstund med henne och hennes man.

 

Sedan gick vi ner i källaren Där visade Britt Wenemark sina tavlor och vävnader. Hennes man berättade om arkitekturen av byggnaden. Byggnadens arkitektur är fantastisk. Ni kan läsa mer om den på Wikipedia.

A salen

 

Så mycket fin konst vi fått uppleva. Synd att tiden inte räcker till. Nu blir det till att träffa barnbarn och fira föräldrarnas diamantbröllop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.