Universeum

Barnen vaknade och  kunde se  ut över ett ganska öde Liseberg. Det enda som rörde sig där inne på området var sopmaskinerna. Sängarna de sovit i var heller inte lika perfekt bäddade som de var då vi ankom i går.

 

 

 

Jag har inte fått någon ersätttning från Universeum för att skriva detta inlägg. Däremot finns det annonslänkar till Gothia Towers hotel

Då vi gick till frukosten gick vi förbi denna laddningsautomat för mobiler. Vi behövde inte använda den. Vi hade tagit med egna kablar hemifrån.

Efter frukost gjorde vi en snabbutcheckning. Vilket innabar att man lade nyckelkorten i en burk.

Vi gick sedan tvärsöver gatan till Universeum.  Eftersom vi bodde på Gothia Tower fick vi rabatt på inträdet till Universeum. Rabatten till Universeum var högre än till Liseberg.

Vinterkläderna låste vi in i ett skåp i källaren.

Vi tog diagonal hiss upp till ”vattnets väg”. Det är en vandring genom Sveriges natur från norr till söder.

Barnbarnen kikar fram ur ägget

d

I vattnets väg fanns ett djur som kan bli 1.5 meter långt. En anställd på akvariet ha bara sett djuret tre gånger. Vi hittade inte djuret. Djuret överlever för att den är så lik tången som den bor i.

Korall som liknar ett kålhuvud

 

Det var mäktigt att se rockan simma i akvariet över våra huvuden.

 

 

Det tar tid att bygga upp korall miljöer i akvarium. De visade korallrev underuppbyggnad. Korallrevet på bilden är klart.

 

 

Sjöhäst

 

Det var så fuktigt i regnskogen att man fick vattendroppar i håret. Det fanns växter som överträffade mina krukväxter i fönstret. Det fanns även fina fåglar i regnskogen.

 

 

 

 

 

Till barnens förtjusning så stötte vi på en apa som följde efter oss länge i regnskogen-

 

Barnbarnen hoppade över kemilabbeet. De gillade att blåsa sopbubblor. Nellie lyckades skapa stora bubblor när hon fick kläm på hur man skulle göra.

 

 

Eleni var intresserad utav livet i rymden.

 

 

Nellie gillade teknoteket.

Sedan gick vi ut genom entren och fikade på Cafét utanför. Jag och barnbarnen åt kanelbulle. Sara och Tomasz drack te.

Då vi fikat gick till shopen.  Då du läst entre på Universeum så kan du lämna området i 90 minuter och sedan komma tillbaka. Vi gick in på Universeum genom shoppen denna gången.

Vi gick ner till jobbi. Jobbis är en lekhörna för barn de minsta barnen. Sedan hämtade vi kläderna i skåpet.

 

https://www.universeum.se/

Vi gick sedan till bilen som vi igår parkerade på samma plan som gångbron till Lisseberg och som man även enkelt kunde ta sig till Gothia Tower.

Då vi kom till Halmstad började vi diskutera var vi skulle äta. Jag föreslog Pinchos. Sara och Tomasz laddade hem appen. Det var fullbokat på Pinchos i Halmstad och i Helsingborg. De hade lediga bord i Ängelholm. Så vi bokade bord där. De hade servetter som man kunde vända på ifall man behövde hjälp.

 

Jag och Tomasz beställde in min planka och kebab

 

Desertena

 

På Pinchos för man poäng ifall man skickar ett sms från appen till en vän som sedan laddar ner appen och besöker Pinchos.

http://www.pinchos.se

 

Start

Gothia Towers hotel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.