Från Norrköping till Östersjön

Tisdag 2/7 2013

Vid nio tiden åt vi frukost. Det var länge sedan jag var på hotell och de hade nyponsoppa. Kunde inte låta bli att testa. Det var en bra hotellfrukost på Kneippen. De var jättetrevliga på hotell Kneippen. De erbjöd oss kaffe och macka igår då vi kom. Uffe frågade efter restaurang och hotell ägaren upplyste artigt vilka som hade öppet på måndagar. Vi såg inte att hotellet hade enklare matservering och en trevlig terras där man såg strömmen. Hotell Kneipen har rättigheter att sälja vin och öl.

Vi hade problem då vi skulle föra över bilderna från mobilen. Mobilen hade fel datum så vi hittade inte bilder. Har på Facebook skickat att Sara får kolla efter puk och pinkod. Nu kommer bilderna från igår.

Skrev igår att vi skulle åka till Gryts skärgård men vi var för sega och kom inte iväg i tid så det blev en tur på Vikbolandet istället. Vi åkte ut till Arkösund istället.

13070010

Sen tog vi en vägverksfärja Öster om Karsebo. Vi kunde åkt om Kvarsebo men gps-en var inställd på färjeläge närmast Norrköping. Vi hade inte planerat att åka till Arkösund egentligen. Vi åkte vid Skenäs.

 

Vi märkte att vi hade gott om tid till Stockholm . Frågade Uffe om han Varit i Kaknästornet. Det hade han så vi åkte till Trosa istället. Trosa är en mysig stad lagom avstånd från Stockholm. Vi drack en öl på Tullhuset och gick en promenad i samhället. Sedan körde vi vidare mot Stockholm

13070020

 

20130702_008

Så här softat kan man sitta på uteserveringar i Trosa

I Stockholm var det dåligt skyltat till Thallin färjan  men vi kom rätt till slut. Vi såg tullare som gick igenom Öststats bilar då vi satt i kön efter incheckningen.

Uffe var rädd att vi skulle behöva dela fyrbäddshytt. Så vi betalade extra för att denna hytt. Tyvärr glömde vi fotografera innan vi la oss.

Vi satt sedan på soldäck och drack öl och kollade på alla trevliga kobbar och skär med mysiga sommarhus. Det var en omusikaliskt trubadur som spelade.

Vid sjutiden gick vi till restaurang. Där startade vi med en Martini Royal. Den var jättegod. Den bestod av lika delar Martini och Procecco med limklyftor. Visst ser drickan tjusig ut

Uffe åt oxfilé och jag åt murkelrisotto. Uffe fick en god pumparätt till sin oxfilé. Innan kaffet drack vi eiswein. Det är sällan man ser på restauranger. Det är inte varje år som det blir eiswein. Det måste bli minst sju minusgrader så druvorna fryser för att bli eiswein. Vi avslutade med kaffe och konjak.

Vi gick till Kings Pub där spelade samma omusikaliska  trubadur. Vi tog i alla fall en öl. Sen gick vi till aktern. De spelade först dansmusik. Sedan var det dansshow. Denna showen var bättre än den jag såg på Rigabåten för ett par år sedan. Sen gick vi och lade oss.

Nedan ser ni bilder från den 1/7 jag har lånat bilder från Uffes kamera.13070002

Röksten i Rök

Stenen från ett av hållen. Då man plockade bort stenen från sin inmurning upptäckte man att den hade text på alla fyra sidorna.

Röks kyrka med stenen

Strömmen i Norrköping

 

Booking.com

 



 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.