Webcoast 150313

Jag gick för en gång skull upp lika tidigt som Uffe för att hinna med bussen från Knutpunkten i Helsingborg för att åka till Webcoast i Göteborg . Då jag kom till Göteborg åkte jag buss från Nordstan till Lindhomen. Tyvärr får jag erkänna att jag åkte gratis. Försökte att ladda ner Västkusttrafikens app men jag tror att minst sju tiggare kom skrammlande med en mugg så jag hoppade lättad på bussen då den kom.

Då jag kom ut till Lindholmen gick jag till till hotellet där rummet redan var klart trotts att klockan inte hunnit bli 11. Hotellet som jag bokat hette Radisson Blu Riverside.  Jag gick upp och checkade rummet. För ovanlighetens skull gjorde jag en selfie.

Selfie Radisson blu riverside

 

Hotellrummet Radisson Blu riverside

 

Mitt hotell rum nummrt 840 på Radisson Blu Riverside

Sedan gick jag över till Lindholmens Sience Park. Där fick jag en badge att hänga om halsen. Man skulle skriva namn, Twitteradress och vad man gillar på badgen. Lämnade vad jag gillade tomt till att jag kom på att det skulle stå bloggare där.

Webcoast välkomst info

 

Fredagens program

 

Webcoast bokstäver från Panduro

Enteen till Webcoast där man kan lägga sina visitkort

 

Till mingelmat fick vi välja på kycklingvraps eller en rågbulle med ost och rödbetor. Den senare var för vegeterianer. Själv valde jag wrapsen. Det finns även möjlighet att beställa specialkost för de som behöver det. Sedan hälsade Maria oss hjärtligt välkomna till det femte webcoast.

Gridden för lördagen och söndagen kommer inte att presenteras förrän ikväll. Fredagens program har funnits på hemsidan sedan länge. Det fanns möjlighet att lära sig om appar, 3D scanning och mycket mer.

 

Tänk det otänkta

Jag valde att lyssna på tänkologen PA Ståhlberg. – Hur man är kreativ på beställning och tänker riktigt, riktigt annorlunda.Hur och varför din hjärnan gör mönster utan att du vet om det och hur dessa förståelse och beteendemönster styr både ditt agerande och tänkande. De finns och startar automatiskt från ditt undermedvetna,utan att du vet om det. Förstå detta och du kan lära dig att tänka som tex en Nobelpristagare.

PA Ståhlberg webcoast

PA hade i idrotten i skolan stött på en duktig idrottstränare som tidigt satsat på mentalträning. Vilket sporrade till att själv starta företag och ordna kurser. Eftermiddagen gick ut på att tänka out off the box.Han gav exempel på hur vi är vanemänniskor som har svårt att bryta mönster. Vårat grupp fick i uppgift att utveckla en mugg tillsammans med ordet älg. Det slutade med en återvinningsmaskin. Det roliga var att alla grupper hade uppfunnit något eget.

Sedan fick vi en uppgift att göra tankebroar vilket inte var helt lätt för vi var så trötta att vi knapp kunde förstå att läsa uppgiften.

Gick sedan till hotellet tog en öl i baren och satte mig i denna fåtölj.

Fåtölj Radisson blu Riverside

Jag satte mig framför kudde för jag ville bli störd.

Sedan var det dax för den traditionella räkmackan. Då vi fick badgen så fick vi även drinkbiljett till räkmackan. Jag valde vitt vin. Vi hade jätte trevlig vid vårt bord. Vi var allt från sylttillverkare, fotograf, deisigners, tekniknördar, föreläsare och de kunde säkert mycket mycket mer.

Webcoast berömda räkmacka

Webcoast berömda räkmackor

Gridden öppnades med pompa och ståt. Det var jätte intressanta ämnen som de ska prata om. Jag bestämde inte vad jag skulle gå på för ibland så ändrades gridden. Får kolla vad jag ska lyssna på i morgon.

Tillbaka på hotellet jag en pratade jag med en jätte trevlig tjej från Stockholm som bott i Småland och hade vänner i Skåne. När hon gått upp sitt rum drack jag upp min öl och gick också till mitt rum. Ringde till Ufffe och berättade om hur nöjd jag var med dagen.

 

http://www.webcoast.se/

En reaktion på “Webcoast 150313

  1. Pingback: Kreathon på Webcoast 2015 - E-U Utveckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.