månadsarkiv: december 2012

Julmarknad på Wideröra och Galleri Hamnen i Viken

Kassan Landskrona

Normalt brukar jag och Uffe bara åka på en julmarknad om året. Vi började med att för fjoton dagar sedan åka till Joakim Bengtssons julmarknad i Landskrona. Hans hem som kallas för Kassan i Landskrona öppnar han upp en gång om året. Vi tyckte inte riktigt julstämningen infann sig på den julmarkanden. Vi drack kaffe på man betalar för koppen för tidare när det var finare koppar så tog gästerna dem med sig hem. De hade bra kvalitet på matutbudet. Var lite besviken på andra utbudet. Denna julmarknad har nog blivit för populär precis som den på Fredriksdal.

Wideröra

Igår åkte vi till wideröra för att se på Uffes bror Kennet och svägerskan Mariannes bord där. Tyvärr hade Marianne fått stanna hemma på grund av sjukdom i familjen. Dock stod hennes väninna Birgitta alltid lika pigg och käck vid bordet och skötte Mariannes försäljning av julpynt. Kennet målar tavlor och han har hemsida http://www.konst-art.net/ ifall ni inte har möjlighet att besöka Wideröra idag. Idag är sista dagen på deras julmarknad. Vi åt bulle, citronkaka och drack kaffe i uterummet på Wideröra. Det blev ingen shoping idag. Uffe blev lite nyfiken på en glögg från kullabygden.

Vi kunde nu konstatera att julstämingen infunnit sig för det var minus och pytte lite vitt på marken. Tomten spelade juljazz utanför huset då vi lämnade Wideröra för att köra vidare mot Viken.

Julmarknad wideröra

http://www.widerora.se/

Galleri Hamnen i Viken

Vi han knappt innaför dörran innan Åke Larsson bjöd oss traditions enligt på glögg. Vi skulle båda köra bil idag så vi fick ta den alkoholfria varianten.  Där finns även en täljstensspis som sprider värme. Jag hade tänkt att Uffe skulle titta på Katarina Gustafssons keramik för han blev förtjust i hennes alster då vi var på Kulturhuset Björnen i Åstorp. Jag kom bara inte ihåg vad han tyckte bäst om av hennes saker. Trodde jag skulle få en vink om vad han önskade sig.

Uffe blev väldigt förtjust i två tavlor av Peter Engberg. Då frågade jag Uffe om jag fick ge honom en av tavlorna i julklapp och det fick jag. Den ena tavlan kallades mobiltelefon och den andra kjedjehus. Ni kan se hur tavlorna ser ut på http://www.peterengberg.se/index1.htm . Vi kom överens med Åke att vi skulle hämta och betala tavlorna idag. Så tavlorna kunde hänga kvar till avlutningen av Julsalongen. Normalt brukar julsalongen vara till den 2:a advent.

Åke själv hade i sin keramik inspirerats av stenar som turister staplat på stranden. Skillnaden mellan Åkes konst och strandkonsten är att vindarna spolar bort standkonsten medan Åkes keramik består.

Det får bli keramik från Katarina Gustafsson i paketet till ett annat år.

Detta charmiga galleri är som en damsko. Litet utanpå och stort innuti.

http://www.gallerihamnen.nu/