Kategoriarkiv: Digitalnomad nyttigheter

Travel News resetidning på nätet och i pappersvariant

Travel News är en systertidning till Vagabond. På deras nätsida kan man läsa om försäkringar och om de billigaste samt dyraste semesterländerna.

De har även e-tidning som du som reda prenumererar kan läsa gratis. Den som har helårs premueration har fri tillgång till samtliga äldre e-tidningar i arkivet och de utan extra kostnad. För att få tillgång till e-tidningen krävs att du registrerar medlemskap och fyller i ditt prenumerationsnummer. Sedan godkänner du genom att klicka på en länk i aktiveringsmailet som skickas ut. Du kan ladda ner appen Travel News gratis i Appstore och Google Play. Sedan loggar du in med din e-postadress som användarnamn och ditt postnummer som lösenord. Travel News app är anpassad till surfplattor  de rekommenderar dig att läsa e-tidningen via appen.

http://www.travelnews.se

Di Life 18/5 2014

Jag vaknade vid 8-tiden.  Tänkte att jag kunde äta frukost nere i matsalen för att sedan i lugn och ro uppe på rummet blogga om DI Life. Det var fler än jag som var morgonpigga en Söndagmorgon. Jag tog det sista lediga bordet. Frukosten var bra. Det enda man kan anmärka på som Skåning var att det saknades sill. Det fanns Kalles kaviar för alla kaviar älskare. Man kan boka hotell Hellsten Malmgården 

Hann inte mer än upp på rummet så ringde telefonen. Det var minsta barnbarnet som kommit åt min dotters lur och lyckats trycka på ICE. Barnbarnet som ringt upp ville inte prata någon  längre stund men det ville storasyster.

Vid 09.45 gick jag ner till Tellus.

Anna Åberg

 Förberedelser för att skapa passiva inkomster

Anna började med att säga att man ska ta ryck på de som är bättre. Hon har förebilder som tex Marie Forleo. För att nå dit gav Anna tips på vägen som att ge ut böcker, göra film och att blogga på WordPress. På sin blogg ska man  ge möjlighet för läsarna att teckna nyhetsbrev. Nyhetsbrev kan man teckna i Aweber, Mailschim eller Paloma. Genom nyhetsbrevslistan får du en kundlista.

Bra säljsidor som Anna rekommenderade är Simple Signup för arrangemang, Kajabi och My LeadPages för kurser. Anna har börjat att testa Simplero då de har bra epostlista och möjligheter till affiliates. Då det gäller betalningar rekommenderar hon Payson, Klarna och Dibs.

Bilden på Anna blev väldigt mörk så jag har kopierat en bild av henne från en kommentar från en av mina andra bloggar.

Anna Åberg har hemsida http://annaaberg.se/

 

Pia Anderson

Bygg ditt eget varumärke med 5V till 5P

Pia började med en övning där vi skulle sätta vänsterbenet till höger om högerbenet. Sedan skulle vi sno ihop fingrarna och vända händerna på ett speciellt sätt som är svårt att förklara. Det finns en lek som vi kallar predikstolen i Skåne gör ni så blir det rätt. Sedan skulle man trycka tungan mot gommen och vända huvudet sakta till vänster så lång det går. Sedan vänder  man huvudet till höger. Sedan gör man om samma sak, men man tar högerbenet vänster om vänsterbenet. Gissa om man hinner tänka på något annat! Gissa om denna övning rensar hjärnan! Pia hjälper företag med att skapa varumärken. Minns 4 p från företagsekonomin. Hon har lagt till ett P = Promotion. En del av de  5 V:na känner man igen från journalistiken till vem, vad varför. Sedan lägger hon till Vision som hon tycker är viktigast och värderingar.

 

Pia Anderson  Bygg ditt eget varumärke med 5V till 5P

Pia har hemsida http://www.piaanderson.se/

 

Lena Hedman

En lyckade webbföretagare som gått kursen Digitala affärsmodeller

Lena Hedman driver tillsammans med sin man och en kompanjon företaget Regionakademin. De säljer e-kurser till de som vill få ut mer av regional utveckling.

Hennes tre tips var att

  1. Timing
  2. Idealkund
  3. Synas bland kunder

Sedan åt en matig bulle som innehöll jättegod lax. Passade under lunchen på att få min bok signerad utav Natalie.

Foto: Another great day of presentations, interviews and workshops at DI Live.</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Was honored to close it out with one of my fave topics to help you create more time, money and freedom - yep systems, tools, productivity and outsourcing! #dilive

Natalie Sisson

Gav oss bra tips på hjälpmedel då man arbetar på distans. Det första tipset var https://lastpass.com/. Där kan man ha alla sina lösenord och man kan delge lösenord så att dom man har outsoursat jobb till, kan utföra sina uppgifter. Nästa tips var Dropbox. Där kan hon också dela dokument till dem som behöver de olika dokumenten. Hon använder sig även av Google Drive, Skye, Asana och sociala media som Facebook, Twitter och Linkedin.

För att få en så effektiv dag så rekommenderade hon att göra det viktigaste först. Mailen kan kan vänta för det skapar bara distraktion. Hon tycker att man ska lära omgivningen att man inte alltid är anträffbar.

Sedan pratade hon om pommodorometoden. Vilket innebär att man ställer en äggklocka eller sin mobil på 25 minuter. Sedan tar du en kortare paus. Efter tre pommodoroperioder, ta en längre paus. Natalie tycker inte heller att multi tasking är särskilt effektivt.

Natalie outsourcar jobb på Odesk. Tyvärr har vi svenskatalande inte samma möjlighet att outsourca på Odesk och Elance då svenskar inte vill jobba för så dålig betalning som Indier och Philippinare gör.

Det gavs jättebra tips för den som gillar frihet och vill vara digital nomad.

 

Di Life Goodibag.

 

Alla åkte vi hem med denna goodie-bag. Utan att avslöja för mycket så innehöll den förutom jättebra presentkort även en bok och möjlighet att lära sig kortkommandon.

Tack Ann, Ann och Anna för ett jättetrevligt DI Life

 

Booking

Di Life fortsättning 17/5 2014

Detta är en fortstättning från i förgår 17

Susanne Hellman Holmström

I huvudet på en katt

Då Susanne tröttnade på sin karriär inom kattmatsbranschen slutade hon en trygg anställning. Hon hade då skaffat sig bra kontakter i katt branschen så hon startade företag som katt coach. Förutom att hon hjälper kattägare med problem, så är hon med i TVprogrammet GodKväll. Hon skriver även böcker om katter. Hon har över 10000 följare på Facebook och så är hon konsult åt företag som säljer katt produkter.

 

Susanne som löser kattproblen DI life 2014

Surfa in på Susannes hemsida http://kattproblem.se/

Sedan åt vi vegitarisk lunch ute i solskenet.

Ann Ljungberg

5-steg att göra avtryck

  1. Vision
  2. Positionering
  3. Generositet
  4. Skapa gemenskap
  5. Åtagande engagemang

Ann Ljungberg DI Life 2014

Ann har hemsida http://www.annljungberg.se/

DI Hotseat

Vad är DI Hotseat undrar ni kanske? Det innebär att man får sätta sig på scenen och kort presentera ett företagsproblem man  har. Sen hjälper Ann, Ann, Anna och deltagarna på DI life med att komma med lösningar. Ann skrev ner lösningarna som vi kom på ett blädderblockark som hotseat deltagaren får ta med sig hem. Sedan kan hotseatdeltagaren ta med sig arket och hemma i lugn och ro lösa problemet.

Först ut i heta stolen var Evakarin Wallin. Hon har hemsida http://evakarinwallin.se/

Charlotte Tech har förlorat ett barn och håller på att skapa en kurs för de som mist barn. Hennes företag heter Sorgfrid och har hemsida http://sorgfrid.net/

Sedan var det Pia Andersons tur. Hon kommer jag att skriva mera om då hon hade ett anförande under söndagen. Hon har hemsida http://www.piaanderson.se/

Lisa Moraeus håller på med ett projekt för din goda sakens skull. Kanske något som jag kommer att blogga om någon gång i framtiden. Hon har två hemsidor  http://www.roomforus.se/

http://www.lisamoraeus.se/

Åsa Lindstrand driver företag  med ekonomi och bokföringen. Hon vill förenkla bokföring för egna företagaren.  Hon har gått utbildningen Digitala affärsmodeller. Hennes företag har hemsida http://lkkonsult.nu/

Tina Björklund som bor på Åland vill introducera kvalitetsprodukter från Åland i första hand till finländare och svenskar. http://www.tasteofaland.ax/sv/

 

Ann Klefbohm

Ta fram din strategi

Ann som är webbdesigner tog ett företagscase som ett exempel i sitt anförande om att ta fram strategi. Företaget som hon varit med och skapat strategi för är Anna Märtas Hårdesign i Umeå http://www.annamartas.se/

Ann Klefbohm DI LIfe 2014

Ann har hemsida http://www.annklefbohm.se/

Tillsammans driver Ann, Ann och Anna http://digitalaaffarsmodeller.se/

Mellan 17.00-18.30 Hade vi möjlighet att hämta nycklar på våra hotell och fixa till oss inför kvällens festmiddag.

Festmiddagen ordnades genom kontakter från gruppen Qoola Qvinnor. Festmiddagen innehöll primörer som sparris, raberb och jordgubbar. Till det kunde vi välja rött, vitt eller rosévin. Så klart fanns det vatten också. Till kaffet åt vi tiramisu.

De hade ordnat klisterlappar under bordet och fyra tjejer fick berätta en rolig historia från sitt företag. Det handlade om allt från VG i Norge till kungafamiljen i Sverige. Dessa kvinnor fick priser från Annorna bland annat coaching.

Det var en trött och glad Elsa som vandrade hem till hotell Hellsten Malmgården.

Sedan jag kom hem har jag drabbats av en förkylning så jag hoppas kunna publicera söndagens föreläsare i morgon här på bloggen.

 

Booking