månadsarkiv: februari 2020

Branäs backen sista dagen 200219

Normalt brukar jag och Sara fotografera då vi anländer till ett boende. Det orkade vi inte i söndags. Nu blir det istället bilder att vi bott in oss. Synd att vi ska lämna i morgon.

 

Toaletten i stugan

 

Väl på pälsade gav vi oss iväg  Branäs backen. Idag ser det ut att bli bästa dagen hit tills. Då vi kom i söndags trodde vi nästan att mycket snön skulle smälta bort. Jag ville åka denna skidlift men jag han inte bli tillräckligt med vän med skidorna för att åka den.

 

Jag åkte gondolen ner till byn. Provade barnbacken men barnbacken i backen är roligare. Stora backen i byn va isig så jag åkte tillbaka till backen.

 

Innan jag åkte tillbaka passade jag på att fotgrafera Branäs maskotar Björnbusan och björnbusen.

Jag tyckte att vi skulle äta på restaurang när vi var i skidbacken. Sara och barnbarnen ville fika i cafeterian så jag fick ge mig för marjoriteten. Barnen gillade våfflorna bäst och till det drack de varm choklad.

Orkar man inte gå in och fika kan man alltid dricka lite varmsaft från Dalarna i denna bod.

 

Vi testade Björnbacken i skidskolan idag. Idag var det sista dagen i skolan. Tack Camilla för ditt tålamod att dra upp mig eftet alla fall i backen.

 

 

Efter skidskolan lämnade jag in mina skidor. Glad att jag har klarat semestern utan några skador.

 

Trotts många fall har det varit jätte kul att åka skidor.Booking.com

Branäs byn 200218

Idag behövde vi inte hämta ut några skidor så vi åkte till Branäs byn. Tomas hade köpt skidbox till bilen som vi kunde förvara skidorna i så vi slapp lämna i mina skidor varje dag. Sara och barnen har egna skidor och pjäxor med sig. Vi först i småbackarna i byn. Sedan tog vi Amundsliften och åkte Mattisstigen och sedann gondolstigen ner till byn. På ett stället tyckte jag att det var så brant att jag tog av mig skidorna och gick ner.

 

 

Sedan åkte gondolen upp på berget. Jag hade tänkt fika där uppe men det var många som hunnit dit innan oss. Barnen ville fika nere på Berget. Det fanns inte så mycket för Sara som är vegeterian.

 

Efter fikan var Nellie Björbuselandet som ligger i cafeterian. Eleni var för stor för den aktiviteten. Branäs har fått Stora Barnsemesterpriset i kategori bästa skidort för barnfamiljer.

 

Backarna nere på berget passar mig bätte. På skidskolan lärde vi oss att göra en krok. Då jag var klar med skidskolan åkte jag knappliften från Björnbacken upp till Gondolen. Vi tog gondolen ner till Branäs byn. Jag vågade inte åka skidor ner till byn.

Sedan åkte vi till vildmarksbyn. Där åt Sara soppa och vi andra åt kyckling. Innan barnen lade sig blev det lite Bjäre chips

 

 

 Booking.com

Första dagen på Branäsberget 200217

Vi var vid Branäsberget när skiduthyrningen öppnade. Jag  hade ingen sjal så jag köpte en i butiken där namnen på alla skidanläggningar fanns tryckt på sjalen.

 

Först laddade vi liftkorten. Har man inget liftkort kostar det 50 kronor extra. Sedan kan man ladda kortet i de andra anläggningarna eller om man kommer tillbaka till Branäs. Skid och pjäxbokning sköts via dator. Bilden är tagen då jag lämnade tillbaka mina skidor. Kommer ni på förmiddagen så får ni räkna med kö.

 

Sedan går man till det nummer som står i SMSet och hämtar ut sina grejer.

 

Sedan är det bara att kränga på de obekväma pjäxorna och ge sig ut i backen. Jag började i denna backen sedan åkte jag rullbandet till backen som ligger mitt emot.

Vi åt våfflor och kakor som fika. Sedan fortsatte jag till Lobacken. Där åkte jag till att det blev dax för skidskola. Nellies skidskola började redan 14.30. Nellie gick 7-10 år nivå 2. Elenis skidskola  började klockan 16 hon gick nivå 3. Min skidskola började klockan 16 på berget. Nu gällde det att lära sig åka slalom iställer för att plogbromsa. Det gick inte så bra för det blev några fall. Det är inte så lätt att ta sig upp.

Åkte sedan till Vildmarksbyn där barnen ville ha falukorv och pasta även denna kväll. Efter lite chips och intenet så somnade vi alla nöjda men trötta,.Booking.com

Mot Branäs 200216

Sara och  barnbarnen kom och hämtade mig i Skånes Fagerhult. Eftersom stormen Dennis drog fram så åkte vi E4;an upp till Jönping. Innan Vaggeryd stannade vi på en Cirkel-K mack. Där åt vi kanelbulle till fika.

 

 

 

Sedan fortsatte vi mot Mariestad där vi åt på Wilais Thai Kitchen. Vi åte en Thaibuffe. Buffen passar även för vegeterianer. Maten var god men inredningen var inte den allra mysigaste men det visste vi. De hade vi läst i Tripadvisors recensioner.

Sedan fortsate vi mot Krisinehamn. Innan vi åkte till Vildmarkcenter så tog vi en titt på Branäs by.

 

 

Sedan åkte vi till Sysslebäcks Vildmarkscamping. Vi fick stuga nummer 17.

 

 

Sedan åkte vi till Coop för attt handla. Nellie hjälpte mig med att koka pasta och Eleni hjälpte mig att steka korven. Sedan duschade barnen i servicebyggnaden bredvid. Sedan  kollade vi på sociala medier innnan vi lade oss.Booking.com