månadsarkiv: oktober 2019

Hälsans stig

Då jag besökte Keramikst Center i Höganäs hittade jag en broschyr om hälsans stig. Broschyren var allmänt hållen så jag surfade vidare till hemsidan som fanns i broschyren Hälsans stig 

Då jag sökte på hemsidan sökte på Helsingborgs Kommun hamnade jag på naturkartan.se. Jag valde att går från Raus Kyrka där jag parkerade bilen på deras parkering. Sedan följde jag Stenbrovägen och gick till höger in på en gångbana in på bostadsområdet Raus. Jag hade tänkt ta höstbilder med min nya mobil. Jag tog bilder men det blev inga höstbilder. När jag gått genom bostasområdet öppnade sig dessa fält innan man kommer fram till Backgården.

Passade på att gå in på Backgårdens gårdsbutik för att höra ifall man kunde köpa griskött där. Det går senare i höst att köpa styckdetaljer från deras slaktade utegrisar.

 

Backgården Raus

Jag gick sedan förbi gården in i sumpskogen. Där hade de röjt sedan jag gick där senast för en så där 15 år sedan.

Lite längre in finns det ett koloniområde och odlingslotter. Koloniområdet har staket och grinden var låst så jag kom inte in på området. Odlingslotterna hade de röjt så de såg ok ut nu för tiden.

Gick sedan en stig söder om bostadsområdet Ättekulla. Där mötte jag Geron som var ute och rastade sina hundar. Vi pratade en lång stund. Det var soligt då jag gav mig ut på pomenaden men det hade hunnit dra upp till regn. Vi struntade i regnet och pratade en god stund. Följde sedan Landborgspromenade och Skåneleden som hade samma sträckning tillbaka till Raus kyrka.

En riktigt härlig höstpromenad.

Riksförbundet hjärt lung skapade hälsans stig för att de med hjärt, kärl och lungsjukdommar ska ha mölighet till ett bra liv. Du kan stödja deras arbete och de har Swich.

Hoppas du precis som jag får en härlig promenad.

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg.