månadsarkiv: januari 2017

Bucketlist 2017

Varje år gör jag en bucketlist. Den som vill surfa in på förra årets klicka på bucketlist. Kan konstatera att vi inte kan bocka av något på listan för Uffes kompanjon skadade sig i våras och Ufffe fick jobba mycket. Vad har vi då gjort i år? Vi började året med att testa appen Tidsmaskinen i Ängelholm. Appen finns för guidning i fler städer.

En kär påsktradition i Skåne är konstrundorna. År 2016 drog vi ner till Österlen för att njuta av konst. Mina föräldrar har inte sin bucketlist på nätet utan i huvudet. På deras bucketlist fanns en tur med S/S Lagaholm som passade på att åka med fyra generationer. Den båten är inte så handikappvänlig för den har ingen landgång.

Sommaren innebär teater. Vi besökte Far och flyg i Hembygdspark Ängelholm och Brukspelen i Klippan. Brukspelen i Klippan var jätte bra. Då vi gick till bilen hörde vi många som sa att det var bättre än på Fredriksdal. Då jag var på en mässa på Sundspärlan i Helsingborg hade Höloftet en monter. Ja,g dotter och barnbarn checkade in där en av årets varmaste dagar. Vi grillade på kvällen och barnen fick bekanta sig med gårdens djur. Då vi sovit på höloftet fick vi äta frukot i  familjens kök. Jag hade jättet trevligt med familjen på Höloftet.

I slutet av juli drog vi norrut. Vi besökte bland annat Baldersnäs, Mårbacka och åke Dalslands kanal. En dröm jag länge haft är att bada med delfiner. Vi passade på att åka med Briggen tre kronor på Tumlarsafari. En trevlig och lärorik tur på sundet. Du får dock inte bada från båten.

Är du från Skåne eller besöker Skåne rekomenderar jag Skarhultslott med utställningen den dolda kvinnomakten. I augusti åkte vi till Bornholm. Hade helt fanstiska dagar då vi hade tur med vädret. Tur med vädret hade jag, dotter och barnbarn då vi besökte Torrevieja. Vi besökte bland annat grottor, Disney Store och gamla staden i Altea.

Eftersom vi inte lyckades pricka av någon punkt på listan låter vi förra åtets bucket list stå kvar