månadsarkiv: juni 2013

Café Sjöstugan i Vittsjö

Café Sjöstugan en pärla vid Vittsjön

Vi var under midsommarhelgen och käkade våfflor på Café Sjöstugan. Trotts att jag var mycket i Vittsjö på 70-talet har jag aldrig testat det cafét förr. Förr var det bara café men nu är det utökat så att de erbjuder lunch. De har fullständiga rättigheter men eftersom vi hade bilen med så blev det ingen avec till kaffet.

Våfflorna var goda. De smakade äggvåfflor och inte frasvåfflor som annars är en vanlig smak på våffelcaféer. Vi åt drottningsylt till våfflorna men mot en femma extra kan man få hjortronsylt på våfflan.

Vi satt ute under tak men de har en servering på en flytbrygga som ger en härlig känkla av vattenkontakt. Vilken utsikt. Synd bara att vädret inte var på vår sida.

Tyvärr kom vi sent på eftermiddagen så vi fick inte se någon vattenskidåkning. De höll på att packa ihop och köra in båten i båthuset. Vill du stödja vattenskidklubben så finns mer info på http://www.vittsjovsk.se/

Det går bra att bada men ska du åka vattenskidor måste detta förbokas innan.

http://www.cafekartan.se/01641/Cafe_Sj%C3%B6stugan 

Trädgårdsrundan

Vi hade tänkt åka upp till Båstad denna trädgårdsrunda men då vi tittade vilka som var med så ändrade vi oss. Den enda trädgård som vi inte sett tidigare var nummer 11 Vera Andsbergs. Vi har sett Trädgård nummer 5 då vi varit på konstrunda. Gunilla Zethraeus man Sven Lingardsz brukar vara med på konstrundan. Har ni följt trädgårdtoppen så har ni sett Gunillas trädgård. En annan trädgård nummer 10 som jag rekommenderar att ni besöker på höstrunda. Den trädgården tillhör Thelma Jacobson. Hon brukar också vara med på kontrundan. Bäckdalens handelsträdgård var också med där har vi fikat då vi varit ute på konstrundan.

Vi hade missat att de startat en konstrunda på hösten. Monica och Torsten Klang visade upp sin trädgård även om att de inte var med på denna rundan. Kan rekommendera er att åka dit på höstrundan. De har över 1000 nergrävda dahlior som säkert är i full blom då. De bor i en jättetrevlig grosshandlarvilla i Hasslarp. De har nummer 36 på konstrundan. De rekommenderade nummer 40 Stefan och Anki Olsens trädgård i Mörarp. Kanske vi åker dit i morgon. Monica och Torsten har också varit med i Trädgårdstoppen för ett par år sedan.

Sen åkte vi till Gert Åke Yamdee Anderssons trädgård i närheten av Farhult. Han har nummer 49 på konstrundan. Han visar både trädgård och har en plantskola bredvid.

Det var en asiatisk inspirerad trädgård i shabby shick stil.

 

trädgårdsrundan

Där efter åkte vi till Cafeträdgården. De driver även kattpensionat. Vi fikade ute på grusplanen med dammen och storken i blickpunkten. Vi åt morotskaka till kaffet. Sen gick vi en runda i trädgården. Tyvärr blev trädgårds bilden lite mörk.

DSC00248

Inte långt från trädgårdscafet låg Lotties trädgård nummer 98. Hon har mycket konst och keramik i sin trädgård. Hon säljer en del plantor och har också café. Det är en trädgård med många rum och mycket vatten.

 

DSC00250

På Råggatan fanns två trädgårdar. Vi började i Ann-Britt Rasmussons (nr 81) trädgård. I hennes trädgård hittade jag vad jag länge sökt en Mose brinnande buske. Ann-Britt hade köpt den hos Lottie som driver trädgården ovan. Ann-Britt är även en fena på att binda kransar om det är med blommor eller blåmusslor spelar ingen roll. Kunde inte låta bli att fotografera boken som hon hade liggande på ett bord. Jag köpte Lego och pussel av de trevliga barnen på hennes garageuppfart. Vi gillar företagsamma barn.

Bok Ann-Britt Råggatan

Vi gick sedan vidare till hennes grannar Lisbeth och Sven Blomqvist. Där välkomnades man av en portal. På baksidan av huset hade de ett mysehus och en helt fantastisk vilplats.

 

DSC00254

Trädgårdsrundans trädgård nummer 82 har en helt fantastisk åtomt. Denna trädgård ägs av Ann-Kristin och Lars Brandt. Ann-Kristin är konstnärlig det syns framför allt på tomten. Nästa vecka kommer vi se tomten från ett annat perspektiv då vi kommer tuffande med båt.

DSC00258

Vi missade att nummer 89 bara var med på månskensrundan. Så vi åkte vidare till Börje Grönhults (nummer 88) trädgård på Errarpsvägen. Han hade en blå berså från H 99. Tänk även på fåglarna och igelkotten då ni besöker trädgården.

DSC00262

 

Efter en härlig och inspirerande dag åkte vi hem och grillade.

Andra trevliga trädgårdar som vi inte hinner med i år är min kollega Mikael Andersson (nr 55) och Wideöra som driver café och där konsthanverkare har möjlighet att ställa ut.

http://www.dintradgard.org/