månadsarkiv: mars 2015

Webcoast 150315

Mobilvideo – Chistian Dahlqvist från Sundhult.

Jag satt vid samma bord som Christian under kvällens lördagskvällens middag.

Molbimien har filmat Christian så jag kommer inte att skriva så mycket om honom. Låter filmen tala istället.

 Inbox zero Anders Thoresson

Jag lärde mig att inkorgen ska vara tom varje dag. För att få den tom ställ frångan ”Vad är det här?”. Kan det var skräp? Fråga? Uppgift? Kalender? Referens?

Skapa mappsystem till exempel år eller föreläsningar.

Får ni mycket nyhetsbrev? Fick tips om https://unroll.me/ för att organisera nyhetsbrev.

 

Närmar vi oss …. PEAK IT? Jonas Söderström

Jag lyssnade igår på slutet av en annan föreläsning av Jonas Söderström. Han debatterar vad som händer när datasystemen tar över. Han visar även på att antalet chefer kan ta över i antal. Ni kan läsa mer i Jonas bok
JONAS SÖDERSTRÖM

 

Köplojalitet C-GL EKOKALLE 

Finns mycket att vinna genom samarbete i inköp och försäljning. Lite om världens mest utvecklade shoppingcommunity. Det verkade handla om Lyoness så jag gick efter en stund.

Talkshow Live

Det fina med Webcoast är allas lika värde.  Till sist samlades vi alla för en talkshow. De mest intressanta fick gå upp på scenen för ett kort samtal. Vi blev bjudna på raketer innan After Westcoast och jag vill såga att Talkshowen avlutades som en applådraket.

 

Innan vi åkte hem fick vi denna tallrik. Sedan kunde vi mingla tills det var dax att åka hem.

IMG_20150315_122003

Innan vi gick hem fick vi ta med oss en godiebag. Denna godiebag har plats både för mobil  och lurar.

 

Godiebag Webcoast

 

Man hinner inte gå på allt då man är på Webcoast men en del sessioner filmas. Jag har lagt upp mina favoriter som finns på Bambuser.

Jonte http://www.webcoast.se/session/hur-unga-anvander-sociala-medier/

Camia pia http://bambuser.com/v/5349817

Lord Sillion Leva utanför ramarna http://bambuser.com/v/5349732

Michael Sillion http://bambuser.com/v/5351917

Layout Julia Åhall http://bambuser.com/v/5351998

Tack Maria och alla med hjälpare för ett helt fantastiskt Webcoast 2015

Jag kom med till Webcoast med buss och lämnade med båt. Gick av misstag på Älvsnabben som gick åt fel håll. Vad gjorde väl det då solen sken över Göteborg. Kom i alla fall till sist till bommen

 

 

Lämnar webcoast med  Älvsnabben

Båten jag åkte med.

 

IMG_20150315_133118 IMG_20150315_133705

Kända Göteborgsmotiv,  Varvskranen och Ostindiefararen.

http://www.webcoast.se/

Webcoast 150314

Då jag vaknade märkte man vilken vanemänniska man är. Hittade till sist hotellet fön i en påse i garderoben. Då jag duschat letade jag som en galning efter hårspayen. Hårspayen har jag fortfarande inte hittat.

Gick ner för att äta frukost. De hade schyst frukost på hotellet. Sedan gick jag till Sience Park för att kolla in gridden. Jag var tydligen sen för då jag kom upp så pratade Maria.

Jag valde att gå och lyssna på ”Den inkluderande webben med Sara Lerén.  Glömde av att Fotografera Sara.

Kreera din affärsutveckling 2,0

Sedan gick jag till en diskussion om affärsutveckling ledd av Karin Ahlin. Vi diskuterade en app. Då vi diskuterade så kom vi överens om att inta nämna vad det var för app utanför diskussionsrummet. Det jag lärde mig av diskussionen var att man kan ta hjälp av högskolor att göra app och att i vissa fall är det bra att geotagga. Fick även tips om en bra länk http://www.founder2be.com/

Vi fick lax och Sallad till middag. Eftersom det var PI-dagen fick vi jordgubbs och rabarbpaj till efterrätt.

Flerspråking webplats Erik Bernskiöld

Det finns 196 länder och det talas över 6000 i världen. Wordpress har kommit fram till att det finns fler sidor med icke engeskspråkig text än engelskspråking text. Det finns två plugin för översättning i WordPress WPML.org  och Polylang. Det bästa är om du vänder dig till en internationell publik att du låter besökaren välja land och språk. Vissa länder är ju två språkinga som till exempel Canada, Belgien och Schweiz.

 

Erik Bernskiold webcoast

 

Content is King? Still? Malin Friis-Liby

Malin rekommenderar 4-1-1

4 informativa inlägg

1 soft sell inlägg

1 säljinlägg

Hon förespråkar EFI = egenskap fördel innebörd

Malin hade en Powerpoint serie om planerad långsiktighet som ger likviditet.

 

Malin Friis-Liby

 

Youtubeannonsering Robin Pettersson

Robin pratade om  Youtubes Adwordannonsering

 

http://www.teveo.se/

 

Robin Pettersson Teveo

 

Den nya ekonomin  Ingela HJulfors Berg

Delningsekonomin spås vara vår nästa stora trend. Men hur får vi fler att förändra sitt beteende till att hyra istället för att köpa? Hur får vi en bättre och enklare värld?

Ingelas ide tyckte jag bygde på att ta betalt för delningsekonomi som redan finns gratis till exempel på Facebook. En fördel men hennes ide var att det fanns försäkringar som täckte ifall något blev skadat.

IMG_20150314_164154

Jag kollade Camia-Pias illustrationer då vi minglade med vin.

Camia pia illutrationer webcoast

 

 

Vi gick in genom detta ballingvalv där vi fick ett spelkort. De hade dukat upp tjusigt och hade musiker på scen.

IMG_20150314_202042

Jag fick ruter 5.

ruter 5 borde twebcoast

Vi fick räkor och kyckling med tomat. Kycklingen smakade jätte bra. Det ingick två drinkbiljetter. Jag valde vitt vin. Det ingick även efterrätt.

Det var melodifestivalskväll. Vi fick en parodi presentation av melodifestivalen.

Det visades Youtube klipp med djur speciellt katter. Sedan blev det trolleri. vi som satt långt bak såg även bra då det visades i storskärm. Ja man undrar var korten tar vägen.

Det var även en quiz. Vårat bord fick 7 rätt. De som vann hade 9 rätt. Rätt på utslagsfrågan hur många kvardratmeter Lindholmen Sicence park hade gissade vi på 6000 kvadrat men rätt svar var 600000 kvadratmeter.

Vid 22-tiden bröt vi upp från våra bord för att bege oss ut till kajen vid hotell Radisson blu. Där bjöds på fyrverkeri.

 

fyrverkeri webcoast

Sedan gick vi in på hotell Radisson där vi hade After Webcoast

 

http://www.webcoast.se/

 

Webcoast 150313

Jag gick för en gång skull upp lika tidigt som Uffe för att hinna med bussen från Knutpunkten i Helsingborg för att åka till Webcoast i Göteborg. Då jag kom till Göteborg åkte jag buss från Nordstan till Lindhomen. Tyvärr får jag erkänna att jag åkte gratis. Försökte att ladda ner Västkusttrafikens app men jag tror att minst sju tiggare kom skrammlande med en mugg så jag hoppade lättad på bussen då den kom.

Då jag kom ut till Lindholmen gick jag till till hotellet där rummet redan var klart trotts att klockan inte hunnit bli 11. Hotellet som jag bokat hette Radisson Blu Riverside.  Jag gick upp och checkade rummet. För ovanlighetens skull gjorde jag en selfie.

Selfie Radisson blu riverside

 

Hotellrummet Radisson Blu riverside

 

Mitt hotell rum nummrt 840 på Radisson Blu Riverside

Sedan gick jag över till Lindholmens Sience Park. Där fick jag en badge att hänga om halsen. Man skulle skriva namn, Twitteradress och vad man gillar på badgen. Lämnade vad jag gillade tomt till att jag kom på att det skulle stå bloggare där.

Webcoast välkomst info

 

Fredagens program

 

Webcoast bokstäver från Panduro

Enteen till Webcoast där man kan lägga sina visitkort

 

Till mingelmat fick vi välja på kycklingvraps eller en rågbulle med ost och rödbetor. Den senare var för vegeterianer. Själv valde jag wrapsen. Det finns även möjlighet att beställa specialkost för de som behöver det. Sedan hälsade Maria oss hjärtligt välkomna till det femte webcoast.

Gridden för lördagen och söndagen kommer inte att presenteras förrän ikväll. Fredagens program har funnits på hemsidan sedan länge. Det fanns möjlighet att lära sig om appar, 3D scanning och mycket mer.

 

Tänk det otänkta

Jag valde att lyssna på tänkologen PA Ståhlberg. – Hur man är kreativ på beställning och tänker riktigt, riktigt annorlunda.Hur och varför din hjärnan gör mönster utan att du vet om det och hur dessa förståelse och beteendemönster styr både ditt agerande och tänkande. De finns och startar automatiskt från ditt undermedvetna,utan att du vet om det. Förstå detta och du kan lära dig att tänka som tex en Nobelpristagare.

PA Ståhlberg webcoast

PA hade i idrotten i skolan stött på en duktig idrottstränare som tidigt satsat på mentalträning. Vilket sporrade till att själv starta företag och ordna kurser. Eftermiddagen gick ut på att tänka out off the box.Han gav exempel på hur vi är vanemänniskor som har svårt att bryta mönster. Vårat grupp fick i uppgift att utveckla en mugg tillsammans med ordet älg. Det slutade med en återvinningsmaskin. Det roliga var att alla grupper hade uppfunnit något eget.

Sedan fick vi en uppgift att göra tankebroar vilket inte var helt lätt för vi var så trötta att vi knapp kunde förstå att läsa uppgiften.

Gick sedan till hotellet tog en öl i baren och satte mig i denna fåtölj.

Fåtölj Radisson blu Riverside

Jag satte mig framför kudde för jag ville bli störd.

Sedan var det dax för den traditionella räkmackan. Då vi fick badgen så fick vi även drinkbiljett till räkmackan. Jag valde vitt vin. Vi hade jätte trevlig vid vårt bord. Vi var allt från sylttillverkare, fotograf, deisigners, tekniknördar, föreläsare och de kunde säkert mycket mycket mer.

Webcoast berömda räkmacka

Webcoast berömda räkmackor

Gridden öppnades med pompa och ståt. Det var jätte intressanta ämnen som de ska prata om. Jag bestämde inte vad jag skulle gå på för ibland så ändrades gridden. Får kolla vad jag ska lyssna på i morgon.

Tillbaka på hotellet jag en pratade jag med en jätte trevlig tjej från Stockholm som bott i Småland och hade vänner i Skåne. När hon gått upp sitt rum drack jag upp min öl och gick också till mitt rum. Ringde till Ufffe och berättade om hur nöjd jag var med dagen.

 

http://www.webcoast.se/