månadsarkiv: oktober 2021

Fredagsmarknaden i Torrevieja 211008

Fredagsmarknaden har varit en kär tradition när jag varit i Torrevieja. Gick upp tidigt för marknaden håller inte på hur länge som helst här i Torrevieja. Jag hade inte Googlat om marknaden. Tidigare låg marknaden på Avenida de las Habaneros. Tyckte att det var lite trafik då vi närmade oss gatan. Då jag Googlade fann jag att  marknaden flyttat upp till Aqua Park. Vi märkte att vi var rätt då vi hamnade i bil köer. Marknaden har växt när den flyttat till sin nya plats.

Fredagsmarknaden i Torrevieja

Fredagsmarknaden i Torrevieja

Åkte sedan ner till stranden. Då jag badat och bikinin torkat gick jag bort till Piren som man ser från stranden. När jag kom in till centrum höll man på att packa upp för sjörövarmarknad. Kanske samma knallar som uppe på Fredagsmarknaden. Gick förbi bodarna till nattmarknaden. Vid slutet av nattmarknaden ser man statyn på bilden. Till höger om statyn  nedan finns trapporna upp på piren.

staty vid trappan till piren

Staty vid piren

Då jag gått en bit fick jag lösningen på vad vi sett från stranden. De var tak som skyddar mot solen. Under taken finns bänkar för  vila. Kvinnan som står staty och tittar ut över havet är Carmen fraile escultora.

Tak som ger skugga på piren

Soltak piren Torrevieja

vy innåt land från piren Torrevieja

Vy från piren

Längst ut på piren finns en fyr. Jag gick runt fyren. Sedan gick jag ner för trapporna för där kunde man gå i skuggan. Det fanns gott om fiskare som antagligen matar katterna. Jag trodde inte att katterna fanns kvar i Torrevieja för de brukade förr hålla till vid bron över vattendraget då man gick in till stan. Tog en öl på en av serveringarna innan vi gick hem.

Vi hade tänkt äta på El Sabroso. Enligt Google skulle de öppna kl 18.30 men då vi kom dit så skulle de inte öppna förrän kl 19.00. Jag tänkte jag kunde gå in och kolla om Notar har något radhus som passar mig. Det blev att vi åt inne i centrum istället. Jag åt en rykande varm lasagne. Det bubblade om den då den serverades.

lasagne catalina II

Lasagne på catalina II

 

 

Testat Churros 211009

Började morgonen med frukost på den lokala churrerian utanför vårat hus. Churrros görs genom att man spritsar ut en smet i frityrolja. Sedan delar man den i lagom stora bitar då den är friterad. Det finns både små och stora churros. Churrosen doppar man sedan i stösocker. Jag tror att de är godast att doppa i varm choklad. Det gjorde damen vid grannbordet. Vi hade redan då beställt kaffe så det var för sent att ångra sig.

 

Sedan åkte vi upp till Saltsjöarna där jag bodde då jag var här med min mor för några år sedan. På 1090-talet fick man fortfarande bade i Saltsjöarna. Det råder sedan flera år badförbud i sjöarna.

Sedan åkte vi och tittade på två radhus som vi kollat på tidigare i veckan. Två radhus är fortfarande intressanta. Blir kanske till att ta kontakt med mäklare nästa vecka. Vi åkte ner till Acequinon stranden. Började med att ta ett bad. Då min bikini var tillräckligt torr gick jag en promenad söder ut på stranden. Det blev några bilder därifrån

Södra piren Torrevieja

Båtar södra piren

vy från södra piren Torrevieja

Vy södra piren

Salttransportör

Salttransportör

Vi skulle egentligen gått till en asiatisk restaurang det blev den bulgariska restaurangen El sabroso nedanför våran lägenhet. Jag åt friterad kyckling med blåbärssylt till förrätt och Grillmix till huvudrätt.

fritierade kycklingbitar med blåbärssylt

Fritierad kyckling med blåbärs sylt

 

grillmix

Grillmix El Sabroso

 

 

Uffe testar Playa de Los Locos 211010

 

Jag har på https://www.idealista.com/sv/ hittat en bostad men den har fel adress på deras hemsida. Vilket har gjort att vi hittat en annan intressant bostad hos en annan mäklare. Den mäklaren hade många bostäder på sin sida så vi hittade inte objektet på deras hemsida. Vi åkte till deras kontor men kunde inte hitta det objekt bland alla deras bostäder.

Vi åkte ner till playa de Los Locos. Där låg jag och solade för första gången för över 30 år sedan. Det fanns vykort som vi skickade hem till kompisarna där vi gjorde ett kryss var vi låg på stranden.

Playa de Los Locos

Playa de Los Locos

När vi badat gick jag en runda uppe i Calas Blankas för att se om det fanns fler intressanta objekt. Tyvärr hittade jag inte några intressanta objekt så jag gick tillbaka till Uffe på stranden.

Han gillar mörk öl så vi gick till Murph’s en irländspub som låg rakt över gatan. Det fanns inga lediga bord ute för kvinnorna som inte var intresserade utav fotboll satt vi de borden. Uffe fick två öl för han ”glömde” att jag körde och skulle ha en alkoholfri öl. Det blev ett mörk och ett ljust öl för hans del.

Då vi kom hem åt vi dessa söta marängtoppar. Det var bara lite frukt i botten. Så det får bli en annan kaka i morgon.

marängtoppar

Marängtoppar

Gick sedan ner till Boca Mar bar. Uffe åt kyckling Madraz och jag åt även i kväll grillmix som kom in rykandes het. De glömde att servera mig ris. Boca hade bra betyg enligt Google. De kanske var söndagssega idag.

Kontaktat mäklare 211011

Idag tog jag kontakt med två olika mäklare. Den ena hade tid att visa ett radhus på Calle Bonn. Den andre mäklaren hade tid att visa ett hus på Avenida Diego Ramírez Pastor i morgon. 

Vi mötte mäklaren klockan 14 utanför radhuset på Calle Bonn. Detta radhus är billigare och har inte havsutsikt. Det var annars väl underhållet. Det hade tyvärr ingen solterass för den hade de gjort till sovrum.

https://www.idealista.com/sv/inmueble/90100547/

Vi handlade på Consumar och tankade innan vi åkte hem. För 30 år sedan fick man inte tanka själv. Det får man idag. När jag tankat betalade jag i en lucka innan man kunde köra ut från macken.

Sedan åkte vi hem och fikade. Jag hade när jag köpt morgonens bröd köpt med mig en napoleon liknade bakelse.

På kvällen gick vi till retaurante Asiatico ABC. Uffe åt kyckling både till förrätt och huvudrätt. Jag åt friterat sjögräs till förrätt. Det smakade lite knastrigt sött. Till huvudrätt åt jag apelsin anka. Restaurangen har som många restauranger kampanj på att ha en valfri förrätt och en valfri huvudrätt plus dricka för 15 euro.

 

Friterat sjögräs

Friterat sjögräs

Idag är Dia de la Hispanidad – nationaldag 211012

Vi viste inte att det var Dia de la Hispanidad då jag skulle ner och handla bröd. Jag hade lite bråttom för vi skulle kolla på ett radhus kl 10.30 idag. Både bageriet och supermercadon var stängda. Caféerna var öppna men vi kände inte för att gå på Café. Vi fick istället äta gammalt bröd från igår.

Jag körde till avenida Diego Ramírez Pastor 297. Hann precis fram då mäklaren Bruce ringde och sa att han var på plats. På bottenvåningen finns kök toalett och vardagsrum. En våning upp finns badrum och två sovrum. Det finns även en balkong utanför sovrummen. Gick man en trappa kom man till en takterrass med havsutsikt. Det fanns även ett förråd på terassen. Radhuset hade utgångspris på 118000 Euro. Det fanns inte så mycket prutmarginal då ägarna har skuld på fastigheten. Vi bestämde att mäklaren skulle höra av sig om slutpriset senare under dagen. 

Vi åkte ner till Playa del Cura. Där drack Uffe öl och jag åt en iskaffe glass på en uteservering.

glas med iskaffe glass

Iskaffeglass

Sedan åkte vi till stranden nedanför Calle Santomera. Det var många på stranden idag för det är ju Dia de la Hispanidad. Det verkar inte vara någon fiesta (festdag) för det verkar som de bara tar det lugnt och njuter.

På kvällen gick vi in till restaurang Catalina 2.

 

 

 

Saltsjöarna med Pink Lake Viewpoint Guardamar och Santa Pola211013

Idag har det varit en spännande förmiddag. Väntade på mäklarens besked. Jag var nöjd med priset på fastigheten. Sedan ringde han och sa att vi kunde träffa advokaten på fredag förmiddag. Vi fikade på dessa bakelser i väntan på besked.

Två goda bakelser

Två goda bakelser

På eftermiddagen gick vi som vanligt till stranden. När vi tröttnat på stranden satter vi vägbeskrivning till Pink Lake Viewpoint. Vi hade hittat platsen då vi letade på Google Maps. De fanns många fruktodlingar på vägen dit. Vi körde lite fel så vi fick gå sista biten. På Platsen finns ett utsiktstorn som vi klättrade upp i.

Vägen till utsiktstornet

Gångvägen till utsiktstornet

Pink Lake Viewpoints utsiktstorne

Pink Lake Viewpoints utsiktstorn

 

 

Sedan körde vi på skumpiga vägar bland annat Partida Torrejon de San Bruno. Då kommit runt saltsjöarna åkte vi till Guardamar. Åkte ner till havet. Bestämde oss för att åka till Santa Pola istället. På Vale Lounge drack Uffe en öl och jag drack kaffe. Uffe gillade standen i Santa Pola.

Stranden Santa Pola

Stranden Santa Pola

Vi hade bokat bord på Svensken på hörnet klockan 19.15. Uffe ringde från Santa Pola och undrade om vi kunde komma tidigare och det gick bra. Vi var på restaurangen klockan 18. De serverade trerätters och vi började med en toast skagen. Sedan åt vi gratinerad sjötunga. Jag åt äpplekaka och Uffe irish till destert.

Toast Skagen

Toast Skagen

Gratinerad sjötunga

Gratinerad sjötunga

Äpplekaka

Äpplekaka

Det var två mätta och glada som lämnade Svensken på hörnet.

Slappedag 211014

Vi hade slappe-förmiddag. Innan vi gick till stranden åt vi dessa bakelser. De smakade superbt.

 

Två fina bakelser

Två fina bakelser

På stranden dök denna fågel upp. Annars brukar det mest vara fiskmåsliknade fåglar som åt utav spiggen i strandkanten.

Vit fågel på stranden

Vit fågel på stranden

På kvällen var Uffe sugen på pizza så vi gick in till stan. Uffe hade bestämt sig för Centro Pizzeria. Uffe tyckte pizzorna var lagom stora så han åt en pizza. Jag valde tre rätters där pizza ingick som huvudrätt. Fast i Italien är ju pizza en förrätt. Först fick jag in sparris och skinka som var jättegod. Till desert åt jag cream Bryle.

Uffe satte sig för att vila på en lång mosaikbänk på vägen hem.

Uffe på mosaikbänk i Torrevieja

Uffe på mosaikbänk i Torrevieja

Besök hos advokaten 211015

När vi ätit frukost lämnade vi nycklarna kvar på bordet i lägenheten. Sedan körde vi till Avenida Diego Ramires Pastor 297. Där mötte våran mäklare Bruce upp oss. Vi åkte med honom till hans kontor nere vid Toro de Oro. Där träffade vi våran advokat. I Spanien sköter inte mäklaren papperna till överlåtelsen utan det gör säljarens och köparens advokater. Jag fick hos advokaten svar på mina frågor. Det blir säkert fler resor innan det här blir klart.

Sedan körde Bruce oss tillbaka till Torrevieja. Vi fikade på ett Café uppe i Santa Pola. Till kaffet åt vi belgiska våfflor.

Där efter åkte vi till Alicantes flygplats. Körde in i fel parkeringshus. Det kostade 0,70 Euro att komma ut. Sedan hittade vi rätt parkeringshus. Det gick inte att tanka ute på flygplatsen så de kommer väl att dra lite pengar på kontot för att fylla upp tanken på bilen.

 

Vi var i god tid på flygplatsen. Incheckningsdiskarna hade inte öppnat. Det flöt på bra genom säkerhetskontrollen. Vi tog en öl innan det var dags att gå till gaten.

ölglas på Alicante flygplats

ölglas på Alicante flygplats

Det var lite konstigt det fanns A,B och C på våra boardingkort. Vi hade C. Det var många som inte förstått att det fanns olika köer beroende på bokstav på  boardingkortet.

 

Till sist kom vi på 16.35 planet mot Köpenhamn. Vi åkte med Norwegian och planet var en Boing 737. Planet lyfte 20 minuter försenat. Vi fick kyckling ombord på planet. Det hade vi beställt hemifrån när vi bokade. Skönt att få ta av sig munskyddet. Det tog lite tid innan vi fick vårat bagage för att det var tre flygplan som skulle lägga bagage på samma band.

Vi missade 21.05 tåget så vi tog 21.45 tåget mot Helsingborg. Där hann vi precis med 10:ans buss. Den går uppe från biblioteket uppe vid stadsparken. I Örkelljunga bytte vi till buss 521 mot Markaryd. Då vi gick av i Kilhult så kom  det en störtskur. Tur att vi bor mittemot busshållplatsen.

Det blev till att koka Zoegas kaffe och bre en knäckebröd smörgås innan vi gick och lade oss. Klockan hade då passerat midnatt. De blir härligt att lägga sig efter en härlig semester.