månadsarkiv: januari 2015

Bucket list då det gäller resor 2015

 

Borneo

Lockar med Mt Kina balu ett berg 4094 m ö h. Det finns även regnskog på ön. Har aldrig test dyk. Det ska vara bra dykvatten där.

Bali

Det är bara drömmen. Hoppas man inte blir besviken på uppskruvade förväntningar.

Son Doong i Vietnam världens största grotta

Vi brukar varje semester besöka grottor ifall det finns någon på det turistmålet vi är på.

http://www.sondoongcave.org/

Jokkmokks marknad med besök på Ishotellet kanske även få se norrsken

Detta mål hinns nog inte med detta året då marknaden pågår mellan 31/1-8/2. Jag besökte Jokkmokksmarknad som tonåring. Nu hade jag tänkt åka tillbaka- Marknaden har hemsida

http://www.jokkmokksmarknad.se/

Vet ej ifall det  blir någon övernattning på ishotellet. Låter kallt brrr. Vi kanske nöjer oss med ett besök i isbaren. Isbaren i Oslo hade inte öppnat då vi var där.

 

Hotels.com SE

Kinesiska terrakotta armen

Behöver nog inge presentation.

Machu Picchu

Ja man kanske till och med skulle vandra inkaleden.

Jaga ”big five med kamera” i Africa

Nu ska ni inte ta mig så bokstavligt förmodligen får jag skaffa bra objektiv innan resan för det är skygga djur. De djur i Afrika som ingår i big five är elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Har inte bestämt vilket land eller länder som jag ska besöka. Dessa djur lever på savannen i Botswana, Tanzania, Sydafrika och Kenya.

Quest

Tar dig till bland annat Svalbard, Antarktis och Arktis. Trotts att fartygen går mot dessa kanske ogästvänliga trakter så har fartygen alla bekvämligheter.

http://www.polarquest.se/

Kinda Kanal

Vi brukar varje år göra någon båttur. Vi har åkt olika delar av Göta Kanal och Hjälmare kanal. Så varför inte testa Kinda kanal.

http://www.kindakanal.se/

De riktiga hängnade trädgårdarna

I skolan lärde vi att de låg i Babylon men att de aldrig hittat resterna av trädgårdarna. Nu har engelsk kvinna konstaterat att berättelsen om de hängande trädgårdarna var nedtecknad 100 år efter att de uppfördes. Kungen som skulle haft de hängande trädgårdarna i Babylon lämnade mycket dokumentation om hans palats men det finns inga omnämnda hängande trädgårdar. Däremot har man hittat kilskrift om att Sanherib var kung i Assyrien hade skapat en 9 mil lång kanal med en akvedukt över en annan flod. Har ni tur kanske ni fortfarande kan se detta klipp om trädgårdarna ifall det finns kvar på kunskapskanalen.

http://www.svtplay.se/video/2569979/jakten-pa-babylons-hangande-tradgardar/babylons-hangande-tradgardar

Tyvärr är det för tidigt att åka dit för det är oroligt i palatsområdet. Hoppas bara inte allt förfaller innan det blir fred. Området är skyddat av något världsarv.

Jag kommer nog inte att hinna med allt på min bucket list. Dock hoppas jag kunna prick av några punkter på listan under året.

De mest lästa blogginläggen på bloggen 2014

Det finns lögn och förbannad lögn och statistik. Jag har nu gått igenom besöksstatistiken och så här ser topp 10 ut 2014 på bloggen semmester.se

  1. Brohemia
  2. Digital nomad
  3. DI Life
  4. Färjelinjer
  5. Ostindiefararen
  6. Oslos nationalmuseum
  7. Snibe Stua
  8. Liepeja – Kuriska näset – Vilnius
  9. Öresundsakvariet och Biblioteket varvet Helsingör
  10. Julmarknad på Wideröra och Galleri Hamnen i Viken

Detta konstverk har Brohemia sprayat och det är det första man möts av vid entrén till Galleri Tapper-Popermajer.  Det har hänt något med blogginlägget som toppar listan för alla radbrytningar har försvunnit så det ser konstigt ut. Kan det ha blivit så då jag bytte tema? Grattar Brohemia till topplaceringen.

Jag har två andra bloggar Tjäna pengar på nätet och E-U Utveckling De blogginläggen var nästan samtliga skrivna 2014. Jag och Uffe har åkt Göta Kanal varit på Gotland och besökt ön Helgoland 2014 men de inläggen har inte gett så stort resultat i statistiken. Tydligen har jag fler lokala läsare än vad jag trott då Brohemia, Ostindiefararen och Snibesstua kommit med på topplistan. Inlägget om Brohemia som toppar listan skrevs 2012.

Just nu har jag inga längre resor inplanerade förutom ifall Skånes innebandy juniorer går vidare till final. Då åker jag faktiskt till Linköping för att kolla finalen. Återkommer med planerade resor då jag vet mer om våra planerade resor.

Med detta inlägg vill jag tacka mina läsare för 2014 och önska er ett gott 2015