månadsarkiv: maj 2014

Gotland 24/5 2014

Jag och Uffe vaknade vid 8 tiden och då var redan Riff vaken. Killarna kollade på olika modellbyggen på Riffs dator. Jag mornade mig till det Lise-Lotte vaknade. Sedan dukade hon fram en stadig frkost med hembakat, bra pålägg och ägg.

Killarna åkte ut till Riffs verkstad och så kollade de på veterantraktorer. De var även och kollade på denna modellastbilsbana. Kunde inte låta bli att ta med fotot

Modellastbilsbana Gotland

Jag och Lise-Lotte åkte in till Visby. Vi var inne i massor av affärer bland annat Kustnära, kvinnofolki, Lyckliga Jag, Kränku ochHemslöjdsbutik. Jag handlade en kryddblandning  till Uffe. Sedan drack vi smoothies på Josbaren.

Smootihieblandaren

 

Smootihieblandaren

 

Lise-Lotte med våra smoothies

 

Lise-Lotte med våra smoothies

 

Skyltförnster Josbaren

 

Skyltförnster Josbaren

Då vi gick ut ur stan signerade Mari Jungstedt sin nyutkomna bok ”Den man älskar”.  Fick inte mobilen till att funka. så jag lånade Lise-Lottes mobil för att fråga ifall Uffe ville ha ett signerat exemplar. Han ville ha ett signerat exemplar av boken. Min mobil fungerande inte på grund att jag glömt klicka bort flygplansläget.

Visby Ringmur

Visby Ringmur

 

Sedan åkte vi ut till Snäck. Där fanns bara trädäcksaltanerna kvar. Stugorna och villavagnarna var flyttade till en annan plats närmare Visby.

Snäck bara altamerma kvar

Snäck bara altamerma kvar

Där efter åkte vi ner till hamnen och åt en jättegod glassbägare som vi åt seaside.

Hamnen Visby

På bilden ser du lamm. Det är Gotlandsgrisar. Vi åt glassen tillvänster om bilen på bilden

Sedan åkte vi ut till Högklint. Där hade man bra utsikt åt Visby i Norr och Klinten i söder, Där växte orcidéer både en rödrosa och en vit sort.

Informationstavla om Hägklint

Informationstavla om Hägklint

högklint

Högklint syd

Tyvärr fick jag inte med någon vy övervisby eller ned för den branta trappan. Dessa bilder blev selfie. Även Lise-Lottes bilde blev selfie men hon kan ju skylla på att hennes mobil är ny. Hon fick hjälp av dottern att lösa det problemet.

röda och vita orkider på Högklint

 

Orkider på Högklint de syns ityvärr inte så tydligt på bilden

Sedan åkte vi hem till Lise-Lotte där vi slappade, solade och drack kaffe. Då grabbarna kom tillbaka grillade vi, Innan desserten fick vi jättegott hembakat knäckebröd. Lise-Lotte sa att många av hennes vänner bakade knäckebröd själva. En trend som kanske kommer till fastlandet. Vi åt jätte goda ostar till knäckebrödet. Till maten drack killarna öl och vi rödvin. Till dessert fick vi en jättegod paj med rabarb och jordgubbar. Till det hade Lise-Lotte gjort hemlagad Vaniljsås. Det smakade mums. Sedan pratade vi fram till midnatt.  

Bilder från igår då vi var på gårdsbutik     Foto Lise-Lotte Bengtsson

Gotland 23/5 2014

Vi körde bil ner till Sturups flygplats. Där han vi ta en öl innan vi gick på 12.25 planet till Visby. Då vi landade på Visby flygplats stod Riff redan där.

Han körde oss ut till deras bostad i Ekeby. Vi började med öl på altanen. Eftersom det var fredag så jobbade Lise-Lotte. Lise-Lotte kokade kaffe och dukade fram toscakaka. Grabbarna lekte och testad modelplan, lastbilar och bilar.

Sen åkte vi ut till gårdbutiken Stora Tollby gård. Det var tidigt på säsongen så de sålde lök, potatis och sparris. Jag kän tänka mig att butiken dignar av grönsaker från Gotland i höst.

Vi åkte in och hälsade på Lise-Lottes dotter Emelie. Hon bode på en Gotlandsgård med fina trägolv, parkettgolv, kakelugn och takmålningar. Hon hade ett gulligt svart lamm som hon fött upp då mamma stött bort henne. Hon hade även får som vi som bor på fastlandet säger. Hon hade byggt ett växthus med byggplast. Det ska bli spännande och höra hur det går med odlingen i hennes växthus.

På vägen hem handlade vi i en välsorterad affär Krambroboden. De hade till och med stick och sybehörssaker.

Vi fick en jättegod smördegs förrätt. Sedan hade Lise-Lotte gjort en gryta med kött, korv och grönsaker. Till det åt vi potatis. Vi tjejer drack vin till maten och killarna öl. Sedan drack vi en hälsodryck  med hallon och blåbär. Till sist drack vi Lennart. Den bestod av päron cognac. Sedan gick vi och la oss

 

Di Life Stockholm 17/5 2014

Uffe var gullig och körde mig till Ängelholms flygplats. Jag åkte med Kullaflygs avgång 8.05. Landade 9.15 på Bromma flygplats. Där tog jag taxi till hotell Hellsten Malmgården på Brännkyrkagatan. Där lämnade jag in min väska för tyvärr hade de inga rum städade ännu. Tyvärr

Sedan gick jag Hornsgatan ner till Tellus där DI Life 2014 äger rum.

Ann, Ann och Anna hälsade oss välkomna. Tyvärr blir det inga bilder på Natalie Sisson för min mobil hade hängt sig och laptoppen fanns i en väska på hotellet. Natalie presenterade 12 sätt att tjäna pengar på nätet. Anledningen att hon lever som nomad är att hon vill känna frihet.

För att nå dit hon kommit i livet presenterade hon tre punkter.

  1. Fundera på hur din idealdag ser ut
  2. Created your pinted picture. Kan väl översättas med målbilder
  3. En sidas affärsplan

Mer bilder och text kommer i morgon. Natalie Sisson kommer att ha ett anförande i morgon också som jag ser framemot med spänning

Booking