månadsarkiv: januari 2020

Bucketlist 2020

Jag och Uffe gjorde en bucketlist på resor 2016 och 2017,  Sedan blev det inte fler bucketlist för Uffe blev sjuk. Nu försöker vi igen.

Vi har i alla fall bockat av punkt nummer 1 som var i Borneo. Där Var vi i mars förra året. Det var Annika Elgeskog som ordnade resan. Hon är en eldsjäjl som på sin fritid är engagerad i Borneo Vänner som stöder ett orangutangprojekt. De kommer att annordna en resa nu i vår. En resa somverkligen kan rekomenderas. Pengarna som blir över går till orangutangproektet.

 

 

 

Vi kan även bocka av punkt nummer 9 som var en kanaltur på Göta Kanal från söderköping till Harstena. Idén till turen fick vi året innan då vi besökte Smultronstället som är känd för sin glass. Det är bara drömmen.

 

1. Bali

Hoppas man inte blir besviken på uppskruvade förväntningar.

2. Son Doong i Vietnam världens största grotta

Vi brukar varje semester besöka grottor ifall det finns någon på det turistmålet vi är på.

3.Jokkmokks marknad och ett besök i ishotellet

Vi bokade denna resa med ett bussbolag för några år sedan. Resan blev tyvärr inställd på grund av för få deltagare. I år är det marknad mellan den 5-8 februari. Det ser ut som att det inte blir någon marknad i är heller.

4. Skidsemester

Jag har länge drömt om att få åka på skidsemester. Då jag, Sara och barnbarnen var i Torrevieja lovade jag barnbarnen att vi skulle åka på skidsemester när jag sålt huset. Huset är nu sålt så om allt går vägen så kan jag bocka av denna punkt efter sportlovet.

5. Kinesiska terrakotta armén och kinesiska muren

Blir kanske om man åker transibiriska järnvägen

6. Machu Picchu

Då man ändå är där blir det nog vanring på inkaleden.

7. Jaga ”big five med kamera” i Africa

Kanske det förutom att fotografera djur hinns med en tur till kapstaden och tågtur till Viktorafallet

8. Quest

Detta fartyg har ibland legat vid kajen i Helsingborg. De seglar bland annat till Svalbard och Lofoten.

9. De riktiga hängnade trädgårdarna i Babylon

Denna resa skjuter jag på framtiden då det är oroligt i området.

10. Hurtigrutten

Nu återstår det bara och se hur många av resmålen som vi hinner med att bocka av i år på våran bucketlist. Har ni förlag på interessanta resmål så lämna gärna en kommentar nedan.