månadsarkiv: januari 2022

Luciadagen på väg till Torrevieja igen 2021

Jag åkte med Uffe ner till Örkelljunga för hand skulle köpa Lussekatter för att det är Luciadagen. Från Örkelljunga busstation åkte jag buss till Hässleholm. Där jag sedan bytte till tåg för att ta mig till Kastrup. Jag var i god tid på Kastrup så jag kunde sitta och surfa på nätet på Expressohouse. Expressohouse har blivit mitt favorit tillhåll för att surfa på nätet vid resor. Årest Luciafirande på SVT var från Tällberg.

https://www.svtplay.se/video/33382950/luciamorgon-fran-tallberg?id=KyEpVP5

Jag reste med Ryan air. Hamnade mellan två trevliga svenska killar på flyget. Den ene bodde i husbil och den andre hade jobbat för mycket så han kunde sticka iväg.

Jag lyckades få godkänt på Scanningen av min QR kod för att komma in i Spanien. Igår satt jag och Uffe i två timmar innan QR koden var klar. Uffe har ett otroligt tålamod. Förra gången vi var i Spanien ville de inte godkänna min QR kod. Uffe löste det med att visa sin två gånger. I Spanien måste man ha munskydd inomhus. De delar inte ut munskydd utan man får själv fixa munskydd.

Jag hade bokat hyrbil på Alicante flygplats på Centauro. Denna gången  blev det en liten Fiat.

hyrbil svart fiat

Min hyrbil en svart Fiat

Jag körde 332:an ner till Torrevieja. Sedan åkte jag in på ”por la costa” vägen. Stannade utanför radhuset som jag tillträder i övermorgon. Åkte sedan och kollade Sabadells bankkontor på Calle Triton 1.

Hotel Fontana Plaza

Därefter åkte jag till hotell Fontana Plaza. Där checkade jag in på rum 118.

 

rum 118 fontana plaza

Rum 118 Fontana Plaza

Dörren till vänster är till toaletten och den tillhöger är till duschen. Du har koll över rummet när du borstar tänderna.

Hygienutrymme Fontana plaza

Hygienutrymme hotel Fontana Plaza

Det finns även en balkong utåt gatan

balkong med stolar och bord

Balkong till rum 118

Skulle jag få överskottenergi så finns det ett gym och på sommarhalvåret, pool

gymredskap

Några av gymgrejerna

 

Julljus i Torreveija

Eftersom det var Luciadagen så gick jag en runda i Torrevieja centrum för att få lite julstämning. Det fanns gott om belysning i staden. Jag hittade bland annat en lysande blå gran. Det finns en liknade röd uppe i La Mata.

 

Nere vid den långa piren  hade de gjort en skridskobana. Blev lite sugen på att åka. Får se om jag har mod och testa i morgon.

Isbanan Torrevieja

juldekoration stjärna

julstjärna

Innan jag kom tillbaka till Hotell Fontana Plaza gick jag in på något som jag trodde var Theresa och Jack. Theresa och Jack var en väldigt populär restaurang på 1990-talet. Deras specialitet var revben. Restaurangen som var Theresa och Jack heter numera Bar po rom pom pom. Hon som äger Theresa och Jack idag satt på samma ställe som jag åt på , Casa Luchy. Jag började med en frikadellsoppa. Den var så där. Sedan åt jag svärdfisk. Paprikan, svampen och löken var perfekt stekta. Till desert valde jag ostkaka och en slät kopp kaffe. Ostkakan var god.

Jag gick trött hem till hotellet efter en mysig luciadag.

 

 

 

 

Saltmuseets julkrubba Torreveija och La Mata 211214

Betalade lite över 8 euro för att äta frukost på hotellet. Åkte sedan upp till Bank Sabadell strax före tio. Där hjälpte Christina mig med att skapa bankkonto och husförsäkring. Hon sa att jag själv kunde åka i till Calle Patricio Perez för att fixa så att de drar Zuma. Zuma är den lokala fastighetsskatten. De kom ingen och öppnade så jag åkte ut till La Mata för att fixa Zuma. Där fick jag besked att det kunde jag inte göra förrän jag ägde fastigheten. De förklarade hur jag skulle göra i för att registrera Zuma i januari månad.

Tiden har gått fort klockan van nästan två när jag kom ut från Zumakontoret. Passade på att gå en promenad norrut längs stranden i La Mata. Där fanns ett fågelreservat.

En perenn Änglatrumpet

La Mata stranden Norrut

Saltkanal La Mata centrum

La mata saltkanal

La Matas Julgran.

Åkte till hotellet där jag gick igenom epost och bloggade. När jag kände mig hjärntrött gick jag  ut på stan för att leta upp ett café. Vid plaza de la constitucion tittade jag närmare på vad jag, då jag gick till Zumokontoret, trodde vare en julkrubba. Det visade sig att det var museet som skapat den stora modellen.

Saltmuseets jullkrubba utanför kyrkan Torrevieja

Saltmuseets julkrubba

Jag satte mig på Panderia Madopan Bolleria. Där läste jag i boken hjärntrött. När jag tröttnat på att läsa gick jag hem till hotellet.

Tillträdde mitt radhus 211215

Efter att jag duschat gick jag ner och åt frukost. Sedan surfade jag lite på nätet. Ringde Sara och berättade hur det hade gått här nere. Fick reda på att även Tomas fått Co-vid.

Åkte till Av. Diego Ramirez Pastor där jag skulle tillträda mitt radhus. Där parkerade jag bilen. Sedan gick jag ner till Avenida Nobel. Där fanns en dansk restaurang som jag beställde in en kopp kaffe. Att det bara blev kaffe var för jag visste ju inte när min mäklare Bruce, skulle ringa. Under tiden läste jag i boken Livskoden enligt hjärnan, skriven av Lena Skogholm.

Radhuset

Bruce ringde och vi möttes vid mitt radhus. Jag fick nycklarna och upptäckte att larmfrånkopplaranläggningen var borta. Bruce sa att jag kunde ringa till Securitas. Ringde till Securitas Direct men det gick inte att söka på adressen.

altanen

Altanen

sottan

Soffan

platt TV

TV

Grill

Grill

 

Jag var hungrig så jag åkte upp till Mercedona för att handla. Eftersom jag inte har några grytor eller stekjärn fick det bli sådant som kan ätas kallt, eller värmas i ugnen.

På vägen hem från affären åkte jag till en låssmed. De bytte låsen. Låset till entrédörren kostade mer än de andra fyra låsen.

 

Sedan skrev jag lite julkort och värmde lasagne i ugnen till kvällsmat. Hann med att titta på lite youtubeklipp i mobilen. Uffe visade hur jag skulle ställa in mobilen för att kunna surfa på nätet. Har inte lyckats med att surfa med datorn med min mobil. Jag har haft samma problem med Google Maps som Uffe hade när vi var nere i oktober. Google Maps hinner liksom inte med när man kör inne i gränderna.

 

Det är inte så varmt om kvällarna här nere så jag skulle bara gå ut och hämta jackan. Glömde att jag inte hade nycklar i min sommarjacka. Tur att jag hade bilnycklarna i sommarjackan. Det blev till att sova i bilen. Jag frös som tur vara inte för jag hade två jackor. Behövde aldrig starta bilen för att få upp värmen. Jag sov ändå inte så gott för Torreveija sover aldrig. Det är alltid någon luftvärmepump, markis eller fågelskrämma som låter.

 

Njuter av nyförvärvet 211216

Sov inte så gott för jag fick sova i bilen för jag låste mig ute. Missade att ytterdörren inte hade något handtag för att öppna dörren. Ni som läste på bloggen igår vet att jag bara skulle gå ut och hämta en jacka i bilen. Vips så var jag utelåst. Jag åkte upp till låssmeden som bytt låsen.

 

De öppnade lite över nio på morgonen. Då hade jag inte sovit så gott. Tyvärr har jag inga vänner som är här nere så här års. Jag har heller inte lärt känna grannarna ännu. Samma låssmed som igår, hjälpte mig att få upp dörren.

Åt lite frukost innan jag åkte ut till min advokat Jeanette för att skriva på en del papper.  Säljarna och Jeanette genomförde köpet igår. Lite konstigt att man själv inte är med hos notarien när man skriver köp. Jag skrev på en del papper om vatten och skatt. Papperna som rör köpet får jag om tre månader.

Åkte hem och åt en andra frukost. Sedan lade jag mig att sova i barnkammaren. Skööönt.

 

Vädret har varit lite ruggigt de dagar jag varit nere. Det har mest varit mulet och cirka 16 grader varmt. Jag hade tur för ett tag stack solen fram så jag flyttade upp två stolar till soltaket. Passade på att ringa Sara då jag satt och njöt utav solen.

 

utsikt från radhuset

Utsikt från radhuset

 

Jag gick ut för att kolla vilken nyckel som passade till poolen. Då jag kom fram till den stora poolen var den jämnad med marken. Mäklaren visade inte var de små poolerna fanns. Det får jag ta reda på när jag kommer ner nästa gång.

Åkte upp och tankade bilen för det finns ingen mack uppe på flygplatsen i Alicante.

 

Kollade på ett youtubeklipp där Annika Elgeskog besökte Åle Tå. Vi har också besökt Åle tå. Jag hann även bli klara med städning av skåp och moppning av golvet innan jag gick och lade mig. Nattade mig vid halv tio tiden för jag ska gå upp tidigt i morgon för flyget lyfter klockan kvart över sju. Det stora sovrummet hade perfekt temperatur. Hade under dagen kört med luftvärmepumpen. Gillar inte att sova till ljudet av luftvärmepumpar så jag stängde av dem.

Lilla sovrummet

Lilla sovrummet

Stora sovrummet

Stora sovrummet

 

Hemresa från Torrevieja 211217

Hade ställt klockan på halv tre för att hinna med flyget klockan kvart över sju från Alicante flygplats. Sov så där för det finns en dräneringskulvert utanför huset som alla bilar måste köra över. Det låter men jag tror att jag kommer att vänja mig vid det ljudet. Det tog cirka en timma att äta frukost och stänga av el och vatten. Det var med saknad jag lämnade tillbaka Fiat Pandan på Alicante flygplats. Jag gillade bilen trots att den inte har backkamera. Gjorde flera fickparkeringar med den.

På Starbucks köpte jag en stor (Grande) mugg kaffe. Köper alltid något att dricka för att slippa munskydd. Passade på att läsa mail för jag har inte hunnit att skaffa fiber till huset.

Då jag skulle checka in träffade jag killen som satt till höger om mig på vägen ner.  Han skulle egentligen ha åkt hem på söndag men gjorde en ombokning på grund av det dåliga vädret. Jag hamnade på samma sittplats som på vägen ner 19B. Beställde kaffe och chokladcroisson.

Då jag kom till Kastrup tog jag tåget till Hässleholm. Där bytte jag tåg till Markaryd. I Markaryd tog jag bussen hem.

Väntar till att det blir lite varmare innan jag åker till Torrevieja igen