månadsarkiv: juli 2015

Mina favorit resebloggar

Freedomtravel är de reseblogg som jag följt längst. De började att blogga 2009. Helena och Peter Bergström skriver på Freedom travel reser på olika sätt som med till exempel flyg och båt. De har även en husbil. Det är med husbilen de reser mest. De har även en schyst inredd husbåt. Den kan ni se ifall ni surfar till

http://www.freedomtravel.se/

På Utflyktsakuten skriver Sofia Boberg. Hon bor i Rydebäck men vi har inte träffats trotts att vi bara bor ett stenkast från varandra. På Utflyktsakuten kan man låsa om utflyktsmål i Helsingborg och i Nordvästra Skåne. De skriver om utflykter i naturen, på caféer, mat, konst och mycket mycket mera. Är ni i Nordvästra Skåne och inte vet vad ni ska göra så surfa till Utflyktsakuten.

http://utflyktsakuten.blogspot.se/

En av de första resebloggarna som jag började följa var Never ending voyage. De som skriver på den bloggen heter Simon Fairbairn & Erin McNeaney. De kommer från England och har sålde och allt för att resa för alltid står det på deras sida. De lever inte bara på att skriva reseskildringar då Simon har skapat en app som heter Trail Wallet som även ger inkomster. De är slow traveler. Vilket betyder reser långsamt och stannar ett tag på varje plats. Precis som många andra digitala nomader är de vegeterianer.
http://www.neverendingvoyage.com/essential-reads-for-digital-nomads-blog-edition/

Jag följde tidigare två segelbloggar http://www.yachtolivia.se/ och http://syxavita.blogspot.se/ för det är egentligen segla jag vill. Tyvärr verkar dessa bloggar för tillfället ha somnat in.

 Bloggen fyllde  3 år  den 20/7 och vill det sig väl så kanske det blir ett reseinlägg på söndag. 

Nerladdad Booking App?

Bookings app gör att hittar du de bästa priserna på hotell i din närhet, med lediga rum ikväll. Du kan  söka bland över 41 000 resmål! Det perfekta boendet är bara några minuter bort.

Bookings app är utformad för att hjälpa dig under varje steg av din vistelse. Tack vare bokningsbekräftelser offline behöver du ingen skrivare eller internetanslutning för att checka in.  Du kan använda kartorna för att hitta till hotellet. Behöver du ringa Booking kan du ringa deras kundtjänst dygnet runt från appen.

Då du  reser med Bookings app kan du ta det som det kommer och utforska längs vägen. Tack vare appen kan du hitta boende för ditt nästa stopp på resan, lägg till en eller två nätter om du kommer på att du vill stanna lite längre, eller avboka bokningen om dina planer ändras. Du är fri som fågeln. Ja om det nu inte är högsäsong. Jag och Uffe var en gång optimistiska och trodde man kunde på hotell i Västervik i juli samma dag. Vi fick åka till Mönsterås i stället.

Ladda ner Bookings app gratis. Eftersom man kan ringa över appen så vill de att man skickar mobilnummer eller mail så att de kan skicka länk till
Booking app

Travel News resetidning på nätet och i pappersvariant

Travel News är en systertidning till Vagabond. På deras nätsida kan man läsa om försäkringar och om de billigaste samt dyraste semesterländerna.

De har även e-tidning som du som reda prenumererar kan läsa gratis. Den som har helårs premueration har fri tillgång till samtliga äldre e-tidningar i arkivet och de utan extra kostnad. För att få tillgång till e-tidningen krävs att du registrerar medlemskap och fyller i ditt prenumerationsnummer. Sedan godkänner du genom att klicka på en länk i aktiveringsmailet som skickas ut. Du kan ladda ner appen Travel News gratis i Appstore och Google Play. Sedan loggar du in med din e-postadress som användarnamn och ditt postnummer som lösenord. Travel News app är anpassad till surfplattor  de rekommenderar dig att läsa e-tidningen via appen.

http://www.travelnews.se

WI-FI Finder gratis app som hittar gratis surf på resan

Det är fortfarande dyrt att surfa med mobilen utomlands. Detta kan du lösa genom att ladda ner gratis appen WI-FI Finder. Med WI-Fi finder kan hitta trådlösa nätverk i 140 länder. Appen hittar gratis nätverket närmast dig då du är ute och reser. Förresten visar den också de nätverk som kostar pengar.

Skärmklipp wi-fi finder

Appen går att hämta både för Android och för Iphone.