Aldea de Pescadores

Uffe besökte fiskebyn Aldea de Pescadores med sina vänner i höstas. Han ville även visa mig fiskebyn. Jag satte Madame Google på Aldea de Pescadores. Då vi kom fram upptäkte Uffe att vi  var på fel sida om byn.Vi körde till rätt sidan av byn. Det fanns en gångbro men den ville inte Uffe använda sig av. Fiskebyn ligger vid båda sidorna om fjorden. Enligt Uffes vän så är det än fjord där Medlehavets vatten går in. Jag tyckte mer att det liknade en torr flodfåra längre in mot staden Catagena.

 

Vi gick till serveringen på Villa Sidi. Ägaren var inte hemma när Uffe besökte fiskebyn förra gången. Idag var han hemma så vi beställde öl och fick oliver och nötter som tilltugg. Vi satt längst ner mot vattnet. De ska ha god mat på serveringen enligt Uffes kompis. Vill man äta på Villa Sidi får man beställa dagen innan. Under tiden vi satt på serveringen hängde ägaren upp två åror och en livboj på en vägg mot vattnet.

En del av husen håller på att rasa in. Ägarna till husen i fiskebyn får bara sälja till släktingar. Det finns inga bekvämligheter framdraget till husen. Vatten får de levererat till sina cisterner på taket. El får de av solfångare på taket.

 

Arco de Amalia

Sedan gick jag en promenad till Arco de Amalia. Jag gick den lätta vägen dit. Ville inte falla ner för berget. Det händer varje sommar att någon faller ner från Kullaberg eller Hovs hallar.  Jag hade bara sandaler för jag trodde inte att det skulle bli vandring. Då hade jag tagit med promenadskor.

Det finns mycket militära enheter i Car

tagena området.

Sedan begav vi oss in till Cartagena. Vi kommer säkert tillbaka till Aldea de Piscadores.

 

Aldea de Pescador mot norrsidan

Aldea de Pescador mot norrsidan

 

 

 

 

 

 

Gatan genom Aldea de Pescadores

Gata Aldea de Pescadores

 

 

 

 

 

 

 

Åror och livboj på väg i Villa Sidi i Aldea de Pescadore

 

 

Längst till vänster ser man Arco de Amalia

Längst till vänster Arco de Amalia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.