Di Life 18/5 2014

Jag vaknade vid 8-tiden.  Tänkte att jag kunde äta frukost nere i matsalen för att sedan i lugn och ro uppe på rummet blogga om DI Life. Det var fler än jag som var morgonpigga en Söndagmorgon. Jag tog det sista lediga bordet. Frukosten var bra. Det enda man kan anmärka på som Skåning var att det saknades sill. Det fanns Kalles kaviar för alla kaviar älskare. Man kan boka hotell Hellsten Malmgården 

Hann inte mer än upp på rummet så ringde telefonen. Det var minsta barnbarnet som kommit åt min dotters lur och lyckats trycka på ICE. Barnbarnet som ringt upp ville inte prata någon  längre stund men det ville storasyster.

Vid 09.45 gick jag ner till Tellus.

Anna Åberg

 Förberedelser för att skapa passiva inkomster

Anna började med att säga att man ska ta ryck på de som är bättre. Hon har förebilder som tex Marie Forleo. För att nå dit gav Anna tips på vägen som att ge ut böcker, göra film och att blogga på WordPress. På sin blogg ska man  ge möjlighet för läsarna att teckna nyhetsbrev. Nyhetsbrev kan man teckna i Aweber, Mailschim eller Paloma. Genom nyhetsbrevslistan får du en kundlista.

Bra säljsidor som Anna rekommenderade är Simple Signup för arrangemang, Kajabi och My LeadPages för kurser. Anna har börjat att testa Simplero då de har bra epostlista och möjligheter till affiliates. Då det gäller betalningar rekommenderar hon Payson, Klarna och Dibs.

Bilden på Anna blev väldigt mörk så jag har kopierat en bild av henne från en kommentar från en av mina andra bloggar.

Anna Åberg har hemsida http://annaaberg.se/

 

Pia Anderson

Bygg ditt eget varumärke med 5V till 5P

Pia började med en övning där vi skulle sätta vänsterbenet till höger om högerbenet. Sedan skulle vi sno ihop fingrarna och vända händerna på ett speciellt sätt som är svårt att förklara. Det finns en lek som vi kallar predikstolen i Skåne gör ni så blir det rätt. Sedan skulle man trycka tungan mot gommen och vända huvudet sakta till vänster så lång det går. Sedan vänder  man huvudet till höger. Sedan gör man om samma sak, men man tar högerbenet vänster om vänsterbenet. Gissa om man hinner tänka på något annat! Gissa om denna övning rensar hjärnan! Pia hjälper företag med att skapa varumärken. Minns 4 p från företagsekonomin. Hon har lagt till ett P = Promotion. En del av de  5 V:na känner man igen från journalistiken till vem, vad varför. Sedan lägger hon till Vision som hon tycker är viktigast och värderingar.

 

Pia Anderson  Bygg ditt eget varumärke med 5V till 5P

Pia har hemsida http://www.piaanderson.se/

 

Lena Hedman

En lyckade webbföretagare som gått kursen Digitala affärsmodeller

Lena Hedman driver tillsammans med sin man och en kompanjon företaget Regionakademin. De säljer e-kurser till de som vill få ut mer av regional utveckling.

Hennes tre tips var att

  1. Timing
  2. Idealkund
  3. Synas bland kunder

Sedan åt en matig bulle som innehöll jättegod lax. Passade under lunchen på att få min bok signerad utav Natalie.

Foto: Another great day of presentations, interviews and workshops at DI Live.</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Was honored to close it out with one of my fave topics to help you create more time, money and freedom - yep systems, tools, productivity and outsourcing! #dilive

Natalie Sisson

Gav oss bra tips på hjälpmedel då man arbetar på distans. Det första tipset var https://lastpass.com/. Där kan man ha alla sina lösenord och man kan delge lösenord så att dom man har outsoursat jobb till, kan utföra sina uppgifter. Nästa tips var Dropbox. Där kan hon också dela dokument till dem som behöver de olika dokumenten. Hon använder sig även av Google Drive, Skye, Asana och sociala media som Facebook, Twitter och Linkedin.

För att få en så effektiv dag så rekommenderade hon att göra det viktigaste först. Mailen kan kan vänta för det skapar bara distraktion. Hon tycker att man ska lära omgivningen att man inte alltid är anträffbar.

Sedan pratade hon om pommodorometoden. Vilket innebär att man ställer en äggklocka eller sin mobil på 25 minuter. Sedan tar du en kortare paus. Efter tre pommodoroperioder, ta en längre paus. Natalie tycker inte heller att multi tasking är särskilt effektivt.

Natalie outsourcar jobb på Odesk. Tyvärr har vi svenskatalande inte samma möjlighet att outsourca på Odesk och Elance då svenskar inte vill jobba för så dålig betalning som Indier och Philippinare gör.

Det gavs jättebra tips för den som gillar frihet och vill vara digital nomad.

 

Di Life Goodibag.

 

Alla åkte vi hem med denna goodie-bag. Utan att avslöja för mycket så innehöll den förutom jättebra presentkort även en bok och möjlighet att lära sig kortkommandon.

Tack Ann, Ann och Anna för ett jättetrevligt DI Life

 

Booking

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.