Katedralen i Murcia 2/11 2016

Vi började dagen till barnens förtjusning med att bada i hotellets pool. Jag tyckte den var ganska kall men jag badade i alla fall. Det var skönt att slippa en massa sand med sig hem.

 

nellie vid poolen på Aldea del mar

Sedan åkte vi till Murcia. Vi parkerade centralt i ett parkeringshus. Då vi kom upp ur parkeringshuset möttes vi av en fontän och fantastiska cyklamen rabatter.

 

cyklamen Murcia

fontän murcia

 

Vi gick sedan till torget där katedralen i Murcia  ligger. Där fotograferade vi barnen vid entreen. Tyvärr så hade Google maps slukat mitt mobilbatteri så jag har inte mer foton från Murcia.

utanför turistinformationen i Murcia

Katedralen var stängd då vi kom dit så började med ett besök i museet. Där fanns fina silverföremål. De hade även fin konst och broderier. Då man gick in i museet gick man på ett glasgolv där men kunde se utgrävningarna nedanför.

Då vi var klara med museet hade katedralen öppnat. Det fanns många helgon altare och biktstolar i Katedralen. Det tråkiga var att en tiggare kom och tiggde inne i kyrkan. Tyvärr har jag inga bilder från katedralen. Jag lovade då jag gjorde detta inlägg att det skulle komma bilder från Saras kamera. Tyvärr kan vi inte lägga ut bilderna för det var fotoförbud i katedralen. Vill ni se hur de ser ut och få mer info så surfa till http://www.diocesisdecartagena.org/es/Inicio/diocesis/catedral.aspx

Barnen åt glass, Sara cola och kaffe med något som liknade våra krabelurer på torget utanför katedralen  Barnen var jätte gulliga som bjöd på ficka.

Sedan gick vi till turistinformationen där fick fick en karta så att vi kunde hitta köpcentrumet Nueva där Sara planerat in ett besök i Disney butiken. Hon var på jakt efter julgranskulor som hon börjat samla på. Hon hittade inte riktigt det hon tänkt sig. Till barnen köpte hon vars en klänning. Det blev lite dyrare än hon tänkt sig då hon hade tolkat priserna som euro istället för pund. Barnen fick vars ett diadem av mig.

Sedan gick vi till HM för att hitta en kanintröja till Nellie. De hade inte rätt storlek till Nellie i Torrevieja.  Vi var även inne i butiken Desigual utan att handla något. Vi trodde att butikerna stängde klockan åtta men de hade öppet längre så barnen hann även med att hoppa i en hoppborg innan vi åkte hem.

Jag har alldeles glömt att publicera bilen som vi fick betala 900 euro i depposition för. Pengar som vi sedan fick tillbaka. En vit Nissan

hyrbil Nissan torrevieja

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.