Gotland 23/5 2014

Vi körde bil ner till Sturups flygplats. Där han vi ta en öl innan vi gick på 12.25 planet till Visby. Då vi landade på Visby flygplats stod Riff redan där.

Han körde oss ut till deras bostad i Ekeby. Vi började med öl på altanen. Eftersom det var fredag så jobbade Lise-Lotte. Lise-Lotte kokade kaffe och dukade fram toscakaka. Grabbarna lekte och testad modelplan, lastbilar och bilar.

Sen åkte vi ut till gårdbutiken Stora Tollby gård. Det var tidigt på säsongen så de sålde lök, potatis och sparris. Jag kän tänka mig att butiken dignar av grönsaker från Gotland i höst.

Vi åkte in och hälsade på Lise-Lottes dotter Emelie. Hon bode på en Gotlandsgård med fina trägolv, parkettgolv, kakelugn och takmålningar. Hon hade ett gulligt svart lamm som hon fött upp då mamma stött bort henne. Hon hade även får som vi som bor på fastlandet säger. Hon hade byggt ett växthus med byggplast. Det ska bli spännande och höra hur det går med odlingen i hennes växthus.

På vägen hem handlade vi i en välsorterad affär Krambroboden. De hade till och med stick och sybehörssaker.

Vi fick en jättegod smördegs förrätt. Sedan hade Lise-Lotte gjort en gryta med kött, korv och grönsaker. Till det åt vi potatis. Vi tjejer drack vin till maten och killarna öl. Sedan drack vi en hälsodryck  med hallon och blåbär. Till sist drack vi Lennart. Den bestod av päron cognac. Sedan gick vi och la oss

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.