Smultronstället Idas på Udden och Cafiket 13/8 2015

På Husby Säteri vill de att man lämnar in nyckeln i samband att man äter frukost så vi gjorde som de önskade.

Vi var inne i Söderköping tio minuter i tio. Tio minuter innan de öppnade på Smultronstället. Vi passade på att läsa Götakanal information och kolla på slussarna. Slussarna finns framför Smultronstället. Smultronstället blev känt genom att de medverkade i Café Norrköping. Vi hade tur det var inte kö den dagen vi var där.

 

IMG_20150813_101540 IMG_20150813_101613

 

Min glass till vänster och Uffes till höger.

http://www.smultronstallet.se/

Uffe var nyfiken på Valdemarsvik. Valdemarsvik såg mysigt ut men vi fortsatte ut till Fyrudden i Gryts skärgård. Där tog vi en öl på Restaurang Ida på Udden. De sålde även fisk på restaurangen.

Vi fortsatte sedan mot Vimmerby och vidare till Växjö. Vi växjö stannade vi på ett café som hette Cafiket. Där åt vi äppelpaj. Den var gjord på rivna äpplen. Pajen var jätte god. Cafiket ligger jätte vackert vid Innarens strand. Rastplatsen vid Caféet har varit årets rastplats enligt Motormännen.

IMG_20150813_155229

 

http://www.cafiket.se/

Fortsatte sedan över Älmhult mot Markaryd. På Kvantum Markaryd handlade vi till morgondagens grillkväll med Uffes barn. Själv handlade vi benfri fläskkotlett till kvällens grill. Jag solen har skint över oss alla dagar utom en. Dock slapp vi alla de semestereländen från filmen “Vi hade i alla fall tur med Vädret”. Det var två trötta själar som gav sig iväg på denna semester men vi är överens om att det var den mest avkopplande semester vi haft. Så nu blir det att jobba ett år till för Uffe och jag drar iväg till Kroatien den 30/8 med Qoolaqvinnor.se. Det kommer mer om detta i inlägg längre fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.