Hummersafari Gullmarsstrand 10/10 2015

Vi åkte hemifrån lite över åtta från Rya. Började med att tanka Lexusen i Bårslöv. I Kungälv stannade vi och kollade Göteborgskex butik. Tyvärr var Göteborgskex butik var stängd i morgon. Vi fikade på Tant Rut i Kungälv. Till kaffet åt vi en morotskaka som var jätte god.

Fortsatte sedan E6 till   Fiskebäckskil där vi bokat rum på Gullmarsstrands hotell och konferens. Rummet var inte klart så vi ställde in väskorna i bagagerummet. Utanför hotellreceptionen hängde regnrockar ifall det regnade. De hade även låneparaply. Idag regnade det inte så vi gick en tur runt hotellet.

vy över lysekil

Vy mor Lysekil

restaurangen gullmarsstrand extriör

Restaurangen Gullmarsstrand. Den har varit längre ut i havet men restaurangen har brunnit två gånger.

 

Minigolfbana

Det fanns en minigolfbana. Huset ni ser i bakgrunden är väntrummet till Västtrafiks lokaltrafik båt. Tyvärr han vi inte åka med båten Carl Wilhelson.

 

Utsikt mot marinlaberatoriet. Kristineberg

Vy mot det marina  forskningscentrat

Strax före klockan ett gick vi till receptionen för att åka med på hummersafari. Vi hade egentligen bokat mussel och ostronsafari på nätet. De ringde från hotellet och  mussel och ostronsafarin var fullbokad men de erbjöd oss hummersafari istället. Vi hade tänkt åka på hummersafari förra året men det hände en del i våra liv som gjorde att det inte blev av.

Ägarna till båten Lizona från Oxevik, bröderna Sterner kom i god tid till receptionen på hotell Gullmarsstrand. Vi fick en kylväska med matsäck till båtturen. Under tiden bröderna gjorde i ordning för att kasta loss fick vi överlevnadsdräkter. De var jätte sköna att ha på sig. Det enda som man ska tänka på är att ha varma och oömma skor. Kanske ett par vantar ifall man åker sent på säsongen.

Uffe i överlevnadsdräkt

Uffe i överlevnadsdräkt

I början av låg hummertinorna tätt. Bröderna berättade att det hade varit tätare vid hummerpremiären den 20 september. De fiskar hummer fram till nyår. Efter nyår är det inte så stor efterfrågan på hummer. Jag har gjort en film som förklarar lite hur man gör då man fiskar hummer.

Bröderna Sterner lever inte utav hummerfiske utan de fiskar havskräftor längre ut i havsbandet.

Vi fick rum 111. Lite bilder från rummet.

rummet Gullmarsstrand hotelll

 

rum 111 Gullmarsstrand

 

ommöblering gullmarsstrands hotell

Vi möblerade om innan det var dags att gå till sinnenas hus.

På väg till bastun sinnenas hus

Dressed för  sinnenas hus. Uffe vägrade att gå med morgonrock och låg skor dit

sinnenas hus gullmarsstrand

sinnenas hus gullmarsstrand

Uffe badar Gullmarsstrands hotell

Uffe tog ett dopp efter bastun

Uffe slappar efter bastun

Sedan slappade han med denna vy.

utsikt från bastun gullmarsstrand

 

Vi hade tid mellan 18-19.30 i Sinnenas hus. Tyvärr glömde de att komma ut med den beställda ölen.

Vi hade middag klockan åtta.

Uffe restaurangen Gullmarsstrand

 

Elsa restaurangen Gullmarsstrand

Då vi beställt in vin kom de med bröd.

bröd

Vi åt den mat som de som åkt mussel och ostronsafarin åt. Den bestod av halstrade pilgrimsmusslor med jordärtskockssoppa till förrätt. Till huvudrätt fick vi kokt kummelrygg, kräftkrocketter, krondillskum och jordärtskockscream.

 

glace au four

Det ingick inte dessert i paketet men Uffe beställde svartvinbässorbet och jag glace au four. Sen gick vi till loungen där Uffe drack Sambucca och jag Amaretto till kaffet.

Sedan somnade vi gott efter en händelserik dag.

Något blev fel i min editoralkalender så fortsättningen på resan blev inte utlagd förrän senare. NI kan läsa fortsättningen om ni surfar in  på https://blogg.semmester.se/?p=2031

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.