Söderköpings Brunn

Ibland hittar man bara sådana där smultronställen. Ett riktigt härligt smultronställe hittade jag och Uffe på Väg till Söderköping. Just som jag satt och goooglade efter cafe blinkade Uffe till vänster. Vi kom fram till Svenska Tantens Trädgårdscafé.

Jag beställde Chockladkaka.

 

Uffe åt blåbärskaka och han beställde även en kardemummabulle som vi delade.

Lite interiörbilder från cafeét.

De hade konstutställning på cafeet.  Där fanns förlaringen varför jag inte lyckats med mina konstnärsdrömmar.

Elsa Gunnarssons foto.

Tidigare på dagen hade vi lämnat Skånes Fagerhult lite över 10. Då vi fikat fortsatte vi mot Oskarshamn. Sedan åkte vi så kustnära man kunde vid Blankaholm. I Östra Skälö tog vi en öl på serveringen i hamnen.

De hade orginell bar för vovvarna.

Vi hade denna utsikt från uteserveringen

 

Vid Tyserum åkte vi på E22 för att inte komma för sent fram till Söderköping. Vi hade bokat rum på Söderköpings Brunn. Vi fick rum 321.

 

Vi gick sedan över Storån för att komma upp till Göta Kanal. Uffe har legat  på lasarettet så han har lite ont när han går så vi gick till den första bästa restaurangen som var La Uva. La Uva var enligt deras egen reklam den enda restaurangen i kanalhamnen. Vi åt  rätt nummer 2 Korg med levainbröd (surdegsbröd) med dip, olja , mojo rojo, aioli, och mojo verde, rätt    8 Gambas i olivolja, vitlök och chilli 30 Serranoinlindad getost, ugnsbakad med rostade pinjenötter och honung samt torskrygg. Maten smakade bra men serveringspersonalen verkade inte så rutinerad.

Vi gick och kollade båten Lindön som ska ta oss ut på en tur till Harstena i morgan.

 

 

 

 

På väg hem till hotellet gick vi genom Rosariumet.  Uffe var för trött då vi kom till Örtagården så den fick jag besöka själv. Där satt en gäng i en pergola och hade det mysigt, Två gröna oaser i en stad med fina träkåkar.

 

Sedan tog vi en Irish coffe i baren på Söderköpings brunn.

Interiör Söderköpings Brunn

 

Sedan var det dax att lägga sig för att orka med morgondagen.

Söderköpings Brunn

Hotell Söderköping



Booking.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.