Halloween på Liseberg

Vi passade på att besöka Mario på vägen till Lisseberg. Vi har ju många gånger sett Mario från E6 då vi har varit på väg till andra semestermål.

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Booking.

 

 

Mario har ett eget övergångsställe.

Man kan lyssna på musik då man besöker Mario på sin pelare.

Sedan fortsatte vi resan mot Göteborg . Parkerade bilen i ett parkeringshus så att vi kunde prommenera in till hotellet Gothia Towers hotel 3. Vi åkte hiss upp till Upper House Dining. Där testade vi deras berömda räkmacka.

Sedan gick vi över till Liseberg. Vi hade köpt åkband hemifrån så det gick snabbt att komma in. Köper man åkbandet i förväg (5 arbetsdagar före besöket) får man tre Flex. Flex innebär att man går före i kön på attraktioner som man väljer hemma på datorn. Vi valde flex på Lisebergsbanan, Helix och Flumride.

Vi började på Shocker som är Lisebergs spöktunnel. Mitt minsta barnbarn höll för ögonen under åket.

 

Sedan åkte jag och Nellie Stampbanan. Stampbanan är en berg och dalbana för de minsta. Under tiden undersökte Eleni kaninlandet.

Jag och Sara gick sedan till Valkyria. Vi ställde oss i singelkön men det tog ändå en god stund innan vi kom fram. Valkyria är en berg och dalbana som stupar 50 meter ner. Innan man åker ner för stupet så stannar vagnen. Det måste vara läskigt att sitta i första vagnen. Valkyria blev jag och dotterns favorit. Dottern tipsar om att stanna kvar sent på kvällen för att slippa de värsta köerna till denna attraktion.

Det hade börjat bli kaffetime så Tomasz förslog att vi skulle fika. Närmaste fikaställe var i spelhallen.

Vi använde Flex för Flumeride. Flumeride är plaststockar för max tre personer. Man åker upp på höjden. Turen är på över 600 meter och innehåller ett 14 meters fall. I slutet får man va beredd på lite stänk.

Sedan gick jag och Sara till Helix som är enklast att ta sig till genom att ta rulltrappor. Vi skulle nog ha börjat med Helix före Valkyria. Helix är skandinaviens längsta och snabbaste berg och dalbana.  Det gick snabbt att köa till Helix för vi hade valt Flex.

Barnen älskade Lissebergsbanan som då den byggdes 1987 var europas största och längsta berg och dalbana. Den ligger naturtroget med Järnvägsrestaurang in på knuten. Vi använde Fles för att det skulle gå fortare.

Det var inte så mycket kö till Lisebergshjulet som är Lisebergs Pariserhjul. Delar av hjulet kommer från SKF. Det finns 46 gondoler på hjulet och man når en höjd på 60 meter. Vi valde perfekt tid då det började skymma. Bilden är på Gothia Towers tre torn.

Då vi åkt Lisebergshjulet gick Tomasz och Sara till Expriment. Det var för ruskigt för barnen så vi gick till Lisebergsbanan som hade 20 minuter kö. Vi hann även med att åka Balder. Balder är en berg och dalbana i trä. Liknade den som finns på Bakken i Danmark. Det hade börjat bli mörkt så de spelade spännande musik och man fick var beredd på att möta lite skräck i området kring Balder.

Sara och Tomasz kom tillbaka från Expriment  då barnen åkte Hissingen. De kunde se Bushållplatsen från ovan då de åkte dena tur.

’Vi tog en stå fika och barnen lekte på Bushållplatsen. Sedan åkte vi Cyklonen, Farfars bil, Kaninlandsbanan, Kaninresan, Lilla lots och Rabalder. Barnbarnen lurade mig upp i högspänningen och snurrade runt så att jag var ganska yr i bollen då jag gick av.

Barnen avslutade med ett åk på Tuta och kör. Det är de smås radiobilar.

Vi var hungriga och bestämde oss för att gå till Järnvägsrestaurangen för att äta. Jag åt en god certifierad torskrygg med sparris. Sara åt lax och Tommasz kyckling. Det var en barnvänlig restaurang. De fick pyssel och kritor i väntan på maten. Barnen åt hamburgare med ruskiga pommes.

 

 

Sara ville åk mer men jag, Tomasz och barnen var trötta. Sara passade på att åka ett par turer till med Valkyria. Vi andra gick till bilen för att hämta vårt bagage och för att cecka in på Gothia Tower hotell. Vi fick rum 1469. Tomasz hade beställt rum så att barnen skulle kunna se Liseberg.

https://www.liseberg.se

Jag har inte fått någon ersättning av Liseberg för att skriva detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.