Oslo Nationalmuseet 19/1 2014

Jag gick ut och hämtade madepakken som inte var någon packe utan det var en påse. I påsen fanns vars en juice, päron och bröd. Uffe valde med kyckling och jag valde med ost och skinka. Uffe ville inte äta på sängen så vi gick till restaurangen där vi fick kaffe till våran madepåse. Madepåse frukosten är uppdukad.

 

Frukosten framdukad på P-hotellSen gick vi upp till hotellrummet där jag Facebookade och lade upp ett blogginlägg. Där efter gick vi till Nasjonalmuseets gallery. Det är gratis inträde där på söndagar. Jag fotade ett gammalt konstverk där barnets uttryck kan ha inspirerat Munch till Skriet. Även skriet hängde bakom ett speciellt glas på museet.

bild från Natjonal Gallery Oslo

Motivet är hos Vilthandlaren. Ni kan läsa mer om museet på

http://www.nasjonalmuseet.no/

Snett mitt emot museet fanns ett jätte trevligt kaffe som tyvärr var fullsatt. Vi gick istället till kaffistova. Där åt Uffe morotskaka och jag åt sucessbakelse men det stavas inte så på norska. Vi drack kaffe till våra bakelser.

http://www.kaffistova.com

Sen gick vi till ett annat Nasjonalmuseum det för Contemporary art. På bottenvåningen var det en utställning av modern arkitektur och på ovanvåningen pågick en utställning med Kjartan Slettemark. En för  mig och Uffe okänd konstnär. Hans konstnärsstil var nästan för modern för oss trotts att Uffe är släkt med konstgruppen Brohemia. En del av hans konstverk gjordes ju redan på 1970-talet. Han var främst verksam i Stockholm . Där han då han blev vräkt lämnade in sina alster på Moderna museet. Han ville flytta in där men fick erbjudande om en annan bostad som han inte accepterade. Istället bodde han 14 dagar Grand hotell.

Innan vi kom in på busstationen så ville Uffe käka hamburgare på Café Fiasko. Uffe åt en hothamburgare och jag åt Tsatsiki hamburgare. Till det drack vi Ringnes. Den som gillar hamburgare som är well done måste nog säga till för hamburgaren vad röd inuti men den var god. De säger att en pizza kostar över hundra kronor. En hamburgare på Café fiasko kostade nästan hundratrettio kronor. Det är inte så billigt i Oslo.

Sen gick vi till läge nummer 7 där buss nummer 820 stod som ska ta oss mot Helsingborg.

I Göteborg gick jag in på Pressbyrån och köpte kaffe och kanelbulle som vi åt i bussen. Då vi lämnat Göteborg så publicerade jag ett blogginlägg och klippte ihop en film som jag lade upp på Youtube. Klippet finns nedan.

Då vi kom till Knutpunkten gick vi ner till parkeringen som gränsgångarna brukar använda. Kändes lite vemodigt att komma hem efter en trevlig helg.

Booking

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.