Oslo Maker Fair 18/1 2014

Det var nära att vi inte kommit iväg till Oslo för vi tänkte fel då vi ställde klockan på väckning 6.45. Då hade inte stress ens hjälpt för bussen gick från Knutpunkten kl 6.55. Vi åkte i god tid in till Knutpunkten för det hade börjat snöa redan igår. Då vi satt vid frukost bordet var vi mest oroliga för när vi skulle vara framme i Oslo. Mässan stänger ju kl 18.00.

Resan med Swebus hade vi bokat på nätet. Då biljetten var scannad satte vi oss på en av de främsta sätena. Jag fick ingen internet förbindelse så jag plockade fram min dongel så man kunde läsa mail och Facebooka. Det fanns i alla fall ström så laptopen inte blev urladdad.

Bussen var inne i god tid i Göteborg så jag köpte varsin mugg kaffe och kanelbulle på Pressbyrån. Mellan Halmstad och Göteborg åt vi apelsin.

Då vi kom till Oslo Gallerian som busstationen i Oslo heter så gick vi genom ett köpcentrum innan vi kom till P-hotell som hotellet heter som vi ska bo på. Så här ser rummet ut

Rummet på P-hotell

Sen tog vi taxi upp till Tekniska museet för att se Oslo Maker Fair.

Ni som inte är intresserade av Makers kulturen, fortsätt läsa i denna blogg. Ni som är intresserade surfa till

Oslo Makers Faire 18/1 2014

Oslo Maker Fairs maskot

Oslo Maker Faires Maskot en robot.

Uffe var trött då vi kollat på Oslo Maker Fair så han ville inte se de permanenta utställningarna på museet. Vi tog taxi till restaurang Schröder. Där åt vi rendyrstek. Till det drack vi öl. Maten på Schröder var vällagad husmanskost och kanske mer passande och äta efter shopping.

På hotellet hade jag tagit en karta. På den kartan fanns reklam om Icebar. Vi gick dit men de öppnar inte förrän 1:a april så vi var för tidiga. Icebar har hemsida http://www.icebaroslo.no/ där står det att de stängde i september i fjol så den hemsidan är inte så uppdaterad.

Sen gick vi hem till hotellet. Jag var så trött att jag somnade nästan direkt. Uffe satt uppe en stund och läste tidningar.

Booking

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.