Orangutang Projektet i Mantang 29 mars 2019

Efter frukost samlades vi för att få information av Leo Biddle om Mantang orangutang projekt. Bilerna bakom oss på bilden visar hur det kan gå ifall man gör något så att det går illa och du blir skadad av en orangutang.

‘Leo Började som vakt hos Dian Fossey som studerade och skyddade bergsgorillor i Rwanda. Loe blev inbjuden som rådgivare till Mantang och han har stannat kvar och byggt upp ett djuranläggning. Du kommer inte i kontakt med djuren på Mantang. Det är bara djurskötarna som kommer i kontakt med djuren. Jag tycker det är bra för det minskar risken för smittspridning. De flesta som arbetar i Mantang är volontärer.

Leo Biddle

 

Djuren på anläggningen kan tyvärr inte flyttas ut i regnskogen för de kan inte själva hitta mat. Det finns djur som blivit skadade som varit tillfälligt på anläggningen och som kunnat flytta ut i regnskogen. Djuren på Mantang projektet kommer från till exempel människor som tröttnat på att ha apor som husdjur. Dessa djur har tappat respekten för människan och kan inte flyttas ut.

 

Orangutangerna blir 35-50 år. Honorna blir könsmogna vid 9-12 års ålder. De lever med sitt barn till de är i åtta års åldern. Innan dess får de inga barn. Orangutanghonor och barn lever upp i träden. De lever solitärt.

Hanarna bor i egna burar på grund av att de lever solitärt.

 

Det fanns andra apor på centret också. Makakerna kan föra oväsen

 

 

Grå lövapa som blivit TV kändis. Den enda som överlevt i fångenskap. Prolemet äratt mamman kräks upp mat i barnets mun då hon slutar amma. ‘Det ger aporna någon form av resistens.

 

Binturong

Piggsvin

 

 

HJortar

 

 

Då vi gått runt på området gjorde vi leksaker till orangutangerna. Aporna kan lätt bli deprimerade utav att sitta i burar så för att göra tillvaron lite mer stimulerande gjorde vi leksaker till dem. Vi fyllde bollar med nötter, bönor och löv med något sött. Sedan klippte vi till en bit säckväv. Sedan sydde vi ihop säcken. Det är Ufffes säck på bilden. Det var han som lade ner mest  kraft på att sy ihop sin säck.

 

Jag har gjort en film om det och vårat besök på Project orangutan.

Då vi gett aporna sina leksaker så gick vi in till shoppen. Där visade Leo filmer om Mantang projektet. Vi köpte t-shirt och vykort. Det var bara i Mantang som jag såg vykort.

 

https://projectorangutan.com

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg

I morgon ska vi se när de matar aporna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.