Branäs byn 200218

Idag behövde vi inte hämta ut några skidor så vi åkte till Branäs byn. Tomas hade köpt skidbox till bilen som vi kunde förvara skidorna i så vi slapp lämna i mina skidor varje dag. Sara och barnen har egna skidor och pjäxor med sig. Vi först i småbackarna i byn. Sedan tog vi Amundsliften och åkte Mattisstigen och sedann gondolstigen ner till byn. På ett stället tyckte jag att det var så brant att jag tog av mig skidorna och gick ner.

 

 

Sedan åkte gondolen upp på berget. Jag hade tänkt fika där uppe men det var många som hunnit dit innan oss. Barnen ville fika nere på Berget. Det fanns inte så mycket för Sara som är vegeterian.

 

Efter fikan var Nellie Björbuselandet som ligger i cafeterian. Eleni var för stor för den aktiviteten. Branäs har fått Stora Barnsemesterpriset i kategori bästa skidort för barnfamiljer.

 

Backarna nere på berget passar mig bätte. På skidskolan lärde vi oss att göra en krok. Då jag var klar med skidskolan åkte jag knappliften från Björnbacken upp till Gondolen. Vi tog gondolen ner till Branäs byn. Jag vågade inte åka skidor ner till byn.

Sedan åkte vi till vildmarksbyn. Där åt Sara soppa och vi andra åt kyckling. Innan barnen lade sig blev det lite Bjäre chips

 

 

 Booking.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.