Första dagen på Branäsberget 200217

Vi var vid Branäsberget när skiduthyrningen öppnade. Jag  hade ingen sjal så jag köpte en i butiken där namnen på alla skidanläggningar fanns tryckt på sjalen.

 

Först laddade vi liftkorten. Har man inget liftkort kostar det 50 kronor extra. Sedan kan man ladda kortet i de andra anläggningarna eller om man kommer tillbaka till Branäs. Skid och pjäxbokning sköts via dator. Bilden är tagen då jag lämnade tillbaka mina skidor. Kommer ni på förmiddagen så får ni räkna med kö.

 

Sedan går man till det nummer som står i SMSet och hämtar ut sina grejer.

 

Sedan är det bara att kränga på de obekväma pjäxorna och ge sig ut i backen. Jag började i denna backen sedan åkte jag rullbandet till backen som ligger mitt emot.

Vi åt våfflor och kakor som fika. Sedan fortsatte jag till Lobacken. Där åkte jag till att det blev dax för skidskola. Nellies skidskola började redan 14.30. Nellie gick 7-10 år nivå 2. Elenis skidskola  började klockan 16 hon gick nivå 3. Min skidskola började klockan 16 på berget. Nu gällde det att lära sig åka slalom iställer för att plogbromsa. Det gick inte så bra för det blev några fall. Det är inte så lätt att ta sig upp.

Åkte sedan till Vildmarksbyn där barnen ville ha falukorv och pasta även denna kväll. Efter lite chips och intenet så somnade vi alla nöjda men trötta,.Booking.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.