Gotland 24/5 2014

Jag och Uffe vaknade vid 8 tiden och då var redan Riff vaken. Killarna kollade på olika modellbyggen på Riffs dator. Jag mornade mig till det Lise-Lotte vaknade. Sedan dukade hon fram en stadig frkost med hembakat, bra pålägg och ägg.

Killarna åkte ut till Riffs verkstad och så kollade de på veterantraktorer. De var även och kollade på denna modellastbilsbana. Kunde inte låta bli att ta med fotot

Modellastbilsbana Gotland

Jag och Lise-Lotte åkte in till Visby. Vi var inne i massor av affärer bland annat Kustnära, kvinnofolki, Lyckliga Jag, Kränku ochHemslöjdsbutik. Jag handlade en kryddblandning  till Uffe. Sedan drack vi smoothies på Josbaren.

Smootihieblandaren

 

Smootihieblandaren

 

Lise-Lotte med våra smoothies

 

Lise-Lotte med våra smoothies

 

Skyltförnster Josbaren

 

Skyltförnster Josbaren

Då vi gick ut ur stan signerade Mari Jungstedt sin nyutkomna bok “Den man älskar”.  Fick inte mobilen till att funka. så jag lånade Lise-Lottes mobil för att fråga ifall Uffe ville ha ett signerat exemplar. Han ville ha ett signerat exemplar av boken. Min mobil fungerande inte på grund att jag glömt klicka bort flygplansläget.

Visby Ringmur

Visby Ringmur

 

Sedan åkte vi ut till Snäck. Där fanns bara trädäcksaltanerna kvar. Stugorna och villavagnarna var flyttade till en annan plats närmare Visby.

Snäck bara altamerma kvar

Snäck bara altamerma kvar

Där efter åkte vi ner till hamnen och åt en jättegod glassbägare som vi åt seaside.

Hamnen Visby

På bilden ser du lamm. Det är Gotlandsgrisar. Vi åt glassen tillvänster om bilen på bilden

Sedan åkte vi ut till Högklint. Där hade man bra utsikt åt Visby i Norr och Klinten i söder, Där växte orcidéer både en rödrosa och en vit sort.

Informationstavla om Hägklint

Informationstavla om Hägklint

högklint

Högklint syd

Tyvärr fick jag inte med någon vy övervisby eller ned för den branta trappan. Dessa bilder blev selfie. Även Lise-Lottes bilde blev selfie men hon kan ju skylla på att hennes mobil är ny. Hon fick hjälp av dottern att lösa det problemet.

röda och vita orkider på Högklint

 

Orkider på Högklint de syns ityvärr inte så tydligt på bilden

Sedan åkte vi hem till Lise-Lotte där vi slappade, solade och drack kaffe. Då grabbarna kom tillbaka grillade vi, Innan desserten fick vi jättegott hembakat knäckebröd. Lise-Lotte sa att många av hennes vänner bakade knäckebröd själva. En trend som kanske kommer till fastlandet. Vi åt jätte goda ostar till knäckebrödet. Till maten drack killarna öl och vi rödvin. Till dessert fick vi en jättegod paj med rabarb och jordgubbar. Till det hade Lise-Lotte gjort hemlagad Vaniljsås. Det smakade mums. Sedan pratade vi fram till midnatt.  

Bilder från igår då vi var på gårdsbutik     Foto Lise-Lotte Bengtsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.