Tågtur med barnbarnen över Öresundsbron till Gilleleje

Måndag den 11 augusti 2014

Vi vaknade utav Uffes mobil ringde klockan 06.15 sedan snozade vi i tio minuter. Uffe är snäll och kör mig för det går ingen buss från Rya som är  i Hyllinge klockan 07.30. Uffe släppte av mig på motorvägs hållplatsen på som på Skånetrafiken kallas Hyllinge Hasslapsvägen. Där ifrån tar det bara 5 min att gå till min dotter.

Jag hade bestämt med dottern att hon slapp ge barnen frukost ifall de inte var vakna. Det var mysigt att äta frukost med barnbarnen. Sara hann inte vara med om frukosten för hon skulle  köra till sin förskola klockan halv åtta. Vi åt tunnbröd till fruksost. Det tyckte vi smakade mums. Sara hade packat en karbinväska men jag lånade Uffes stora väska så fick plats med allt bagage i samma väska.. Sara hade gjort olika högar ifall om det skulle bli lite regn eller lite regn. Jag tog högen för lite regn. Sedan skalade vi tre äpplen som jag hade med från min trädgård som vi skulle ha som matsäck på resan.

Nellie fick åka i sin sittvagn och Eleni fick gå till busshållplatsen. Vi hade oturen att se bussen lämna hållplatsen då vi bara hade hundra meter kvar. Det var bara att vänta till nästa buss som gick en halv timma senare till Knutpunkten i Helsingborg. På Knutpunkten laddade jag mitt Jojjokort och betalade för tågresa över Öresundsbron. Då vi kom ner till spår 4 så stod tåget kvar men det var låst så det tog inte in fler passagerare. Kollade på monitorn och det skulle strax gå ett Pågatåg istället. Vi gick ombord på Pågatåget. Då vi kommit en bit blev tjejerna sugna på äpplen så de fick det som matsäck. I Malmö bytte vi till Öresundståg. I väntan på Öresundståget tog vi denna bilden.

Barnbarnen på vid rullbandet på Malmö C

Barnen gillade verkligen rullbandet på Malmö Central.

Buss nummer 10 och pågatågen hade inte många passagerare denna dag men det hade Öresundstågen. De som åkte utan barnvagn satte sig i barnvagnsvagnen. Vi som hade barnvagar och cyklar får stå framför dörrarna. Innan Huvudbangården var Eleni ganska trött på att åka tåg. Efter Köpenhamns huvudbangård hade passagerarantalet minskat så vi fick sittplats till Helsingör.

Utanför för Helsingörs Toldkammeret stod denna reklam. Kunde inte låta bli att fotografera mina barnbarn där.

Nillie

 

Eleni tittar fram

Sedan gick vi till glassbutiken på Brostraede. Där de fick äta glass i bägare,

Glas på Brostraede

Eleni och Nellie äter glass på Brostraede.

Sedan gick vi ner till stationen där jag löste biljett till tåget till Gilleleje. Barnen fick banan som matsäck på tåget för det finns ingen servering på det tåget.

Det var inte långt att gå från stationen till Hotell Strand. På hotell strand finns ingen hiss så man får gå upp för trapporna. De hade inte bäddat extra sängen då vi kom men lovade att bädda då vi varit ute på promenad. Under tiden som vi installerade oss på hotellet kom en regnskur.

Då det slutat regna gick vi ner till stranden. Det blåste vita gäss så jag vågade inte låta Eleni bada. Istället fick de göra sandkakor. Tyvärr glömde jag ta med mig kameran till stranden. Turister hade lagt stenformationer på stranden som förmodligen spolas bort vid nästa storm.  Då barnen tröttnat på stranden gick vi hem med badgrejorna. De hade bäddat extrasängen medan vi varit borta.

Sedan gick ner mot hamnen. Då vi kom till kanalen blev Nellie förtjus  i ankorna som simmade där. Tyvärr hade vi inte någon matsäck med oss. Annars hade vi kunnat sitta där och äta och kolla på ankorna. Jag hade tänkt vi skulle äta fisk nere i hamnen Eleni ville äta på restaurangen i bottenvåningen. Så vi gick till den asiatiska restaurangen på hotellets bottenvåning.

Där åt vi buffé. Eleni höll sig till fisk men Nellie smakade på alla de asiatiska rätterna. Då jag betalt på restaurangen fick de vars en klubba som de åt på balkongen.

 

Klubba på bslkonhrn på hotell Strand Gilleleije

Tyvärr var det inte mycket kvar av klubborna då mormor fick fram kameran.

Det såg ut att dra upp till regn så vi gick ner till Rema 1000 och handlade kvällsfika. De fick välja fikabröd. Eleni valde kanelsnäckor och Nellie valde chokladmuffins. Sedan spelat lite spel. Eleni spelade Super Mario och Nellie på Taben. Där efter  fikade vi på balkongen. Det var inte blåsigt på balkongen trotts att vi hade havsutsikt.

Fika  hotell Strand Gilleleije

Sedan vad det dags att lägga oss. Det var spännande för Nellie har aldrig sovit över hos mig. Hon var uppspelt innan hon somnade. Vi hade fått bäddat extra sängen men de ville pillla på varandra så mormor fick lägga sig i mitten av sängen. Innan barnen somnade läste jag Elenis favorit serietidning som är Bamse. Sedan läste jag Nellies favorit tidning som är Kapten krok.

 

Booking.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.