Marknadsdag 3:e maj

Marknaden

Efter morgonbestyren åkte vi ner och parkerade bilen i Marcedonas P-hus. Det är ett bra ställe att parkera på för bilen är inte så varm när man kommer tillbaka. Mor letade efter stumpor i 100% bomull men det fanns inte. Hon hittade däremot två stycken vita linnen i bomull till ett bra pris utan prut. Själv handlade jag inget på marknaden.

Jag vill varna för att satsa pengar på potatis eller bägarspel på marknaden. Det är höga insattser i spelet och stora chanser att förlora för det finns ett gäng som distrahera spelaren så han tappar koncentrationen och blir lurad. Jag försökte fotografera men de bad mig ta ner kameran vilket jag gjorde. Tyvärr väntade jag inte så länge så skämsläckaren gick in. Batteriet tog slut så jag fick inte fotograferat de fina villor som mor såg på La Mata.

Då marknadsgatan tog slut fikade vi på en trottoarservering på en parallell gata till vänster om marknaden. Vi drack kaffe och åt muffins till. Mor upptäckte att hon glömt käppen. Jag gick till det ställe hon handlat linne men där fanns ingen käpp. Sen gick jag och mor till Marcedona där vi betalade runt 5 euro för parkeringen. Sen började mor bli orolig över om hon skulle klara sig utan käpp resten av dagarna. Vi körde in i ett parkeringshus som hette något på med England om man översätter till svenska. Där var det gratis att parkera. Käppen fanns på första stället som mor tittat på sockor.

Vi stannade vid Torro el Morro som var betydelsefull då morerna härjade här nere. Man kommer inte in i tornet.  Det går bara att titta in. Det finns liknande torn i La Mata och Alecante. Vi åt sallad och drack en juice på Baracca bredvid tornet. Vi fick förutom sallad även korv och omelette på tallriken.

Åkte en runda i La Mata. Sen åkte vi till lägenheten där mor tog siesta och jag surfade på nätet.

Då mor sovit drack vi eftermiddagskaffe. Sen körde vi ner till Salinasen. Mor och jag gick ut i Salinasen med foppatofflor. Salinas är saltsjöar som Torreveija fick av kung Carlos på 1800-talet. Sen åkte vi hem och tvättade fötterna för vi var både feta och saltiga av vattnet.

20130504_090359

Har glömt skriva att vi kör en Peugot Partner Tepee.

Till kvällsmat lagade vi stekt lax och potatis.

Jag och mor kollade bilderna och gjorde ändringar i korrekturen till hennes bok innan vi gick och la oss.

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.