Elche och Altea 4:e maj

 

Vi åkte motorväg till Elche. Hade tänkt gå till en botanisk trädgård men mor såg ett parkcafe som hon ville se. Vi började med kaffe och en bakelse som var speciell för området. Det var sockerkaksbotten med mandel och något hällt över så det smakade savarin liknade. Ovanpå det var det äggvita och socker vispad. Det var förr en bakelse för de rika.

 

20130504_114314 20130504_114308

Sen gick vi en runda i parken. Det fanns många olika sorters palmer och kaktusar. Att det finns mycket palmer i Elche beror på att morerna hade kunskap hur palmer skulle skötas. De har även tagit med palmskötar traditionen då de befolkade Amerika. Det kan man idag se i Kalifonien. Det fanns även lekplats och fåglar i parken. Vi åt middag i restaurangen. Mor åt monkfish och jag åt entrecote.

20130504_123241

Sen körde vi upp till Altea där vi drack kaffe nere på piazzan. Till kaffet åt vi äppelpaj. Sen åkte vi upp i gamla Altea. Det var parkeringsproblem vid kyrkan. Vi åkte flera varv. På ett av ställena vi körde var det nästan så att bakspelarna tuschade de som gick på trottoarerna.  Att det var svår med parkering kan bero på att det skulle bli begravning. Då vi parkerat kom ett begravningsfölje. Vi gick trapporna upp till kyrkan. De gick efter en likbil så de hann fram till kyrkan innan oss. Vi fick i alla fall se hur kyrkan såg ut från ingången. Den var väldigt fint dekorerad.

20130504_154150

Vi åkte genom centrum av Alecante så mor fick se uteserveringar, lyxyachter m m. Då vi kom till Torrevieja åt vi på restaurangen som låg runt hörnet vid Shelly. Mor åt svärdfisk och jag calemares. Körde den korta biten hem på en öl. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.