Qoola Qvinnor 2/9 2015

 

Karin Wells och Susanne Bilski från företaget Butterflying today AB höll i dagens första workshop om Stärk ditt varumärke – inifrån och ut. De gick igenom varumärkeshjulet  och vi fick fylla i en ett blad om våra företagsvisioner, värdeord, affärsidé, identitet med mera.

De kompletterar varandra en pedagog och en ekonom.

 

Karin och Susanne utterflying today AB

 

http://www.butterflying.today/

Det hade blivit sämre väder inte så jag passade gå ut i byn när det blivit svalare. Jag började med att gå till Angiolina Parken.

 

WP_20150902_10_20_09_Pro Park angiolina Opatija

 

WP_20150902_10_21_48_Pro WP_20150902_10_24_31_Pro

Tyvärr får man inte beträda gräsmattorna i parken

WP_20150902_10_24_31_Pro WP_20150902_10_25_24_Pro

Hotel Kvarner var det första hotellet som byggdes i Opatija. Det byggdes år1884. Hotellet ligger längs strandpromenaden Lungomare. Lungomare är 12 kilometer lång. Tyvärr hann jag inte gå hela sträckan.

Hotel Kvarner

De höll på att ställa i ordning detta rum med den berömda kristall takkronan så jag fick fotografera från entrén.

takkrona hotel kvarner

Det finns mer än en entré till friluftsteatern i Opatija. Detta är entrén mot Marinan.

entre friluftsteater Opatija

En del Qoola Qvinnor har balkongutsikt över denna Marina. Jag har utsikt åt andra hållet mot gatan.

Marinan i Opatija

Jag hann till och med ta ett dopp i Adriatiska havet innan det var dags att gå tillbaka till föreläsningar.

 

Eva Synnergren – Hjälper företag att lysa på nätet

Eva Synnergren Kindbo Marketing & Communication

 

Eva hjälper företag att hitta mål med sin hemsida på nätet, skriva texter, hitta call to action, punktlistor och andra bra tips för nätet

http://www.kindbo.com/

 

Kerstin Nyström – Lär känna dig själv som företagare!

 

WP_20150902_13_09_04_Pro

 

Kerstin gjorde en övning med oss. Vi skulle rita en teckning som symboliserade oss privat och en teckning som oss som företagaren. Sedan gjorde hon en visualiseringsövning. Där vi skulle stå på teckningarna. Jag stod stadigt på teckningen föreställande mitt privatliv. Då jag stod på min företagsteckning svajade jag. Vilket betyder att jag får jobba vidare och stabilisera företaget. Till sist diskuterade vi vad vi kommit fram till under övningen med stolskompisen bredvid.

http://balsamkonsult.se/

 

Anna Nilsson – Business Bloggers – företagsblogga med strategi för att nå ut ännu bättre.

Nedan ser ni ett bloggschema by Anna.

 

Annas blogg schema

 

Anna är både stylist och hon driver bloggevent. Hon har just startat en digitalkurs i bloggning.

http://www.businessbloggers.se/

Sedan var det dax för Mastermind. Ett par Qoola Qvinnor fick möjlighet att sitta i vad som kallas hotseat. Den som sitter i hotseat har två minuter på sig att förklara sitt företagsproblem. Sedan har deltagarna möjlighet att ställa förtydligande frågor till den som sitter i hotseat så att det inte blir något missförstånd. Sedan brainstormade vi  problemet i fyra minuter. Ellinor Karlsson var helt enorm på att anteckna vad som kom fram i brainstormingen. Den som satt i hotseat fick sedan tala om vad den tog med sig. Den som satt i hotseat fick även med sig Elionors anteckningar.

WP_20150902_16_00_19_Pro

Sedan satte jag mig med Siv och några anda Qoolq Qvinnor på den blomsterrestaurang som vätter mot gatan. Jag åt tonfisk pizza för tonfisken smakade mycket bättre här i Kroatien. Sedan gick jag ner i hotellets källare. Där fanns en delikatessbutik.

 

 

WP_20150902_19_44_34_Pro

 

Filmen nedan visar chockladfontänen i delikatessbutiken.

 

Sedan var det dags för att gå till avslutningskväll i samma lokal som vi hade företagsmässa och modevisning. Det var allt från Sivs sång, historier, röda näsor. Lullan hade samlat in pengar till ett jätte fint armband som tack för att hon ordnat Qoola Qvinnors framgångsresa.

Där efter gick vi till nattklubb där vi fick gratisdrink. Jag hade först inte tänkt gå till Lido nattklubb för jag tänkte mig en nattklubb som en mörk grotta. Gissa vad man kan ta fel. Lidos nattklubb ligger längs strandpromenaden. Vi dansade disko under bar himmel till midnatt. Då det var dags för Anna och mig att gå hem för bussen lämnar hotellet klockan 06.00 på morgonen i morgon. Linda Björck följde också med men hon ska stanna en vecka i Opatija.

WP_20150902_22_45_27_Pro WP_20150902_22_52_59_Pro

 

Jag betalade det som jag drukit under veckan samt att jag betalde för en flaska musserande vin från minibaren. Flaskan delade jag med Anna på hennes rum. Anna bjöd på god chocklad.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.