Qoola Qvinnors framgångsresa till Kroatien 1/9 2015

Eftersom det var varmt på rummet för aircondition  startar bara då man har nyckelkortet i lådan precis då man kommer in i rummet. Jag har 26 grader varje kväll som jag kommer in på rummet. Efter några timmar får jag skruva ner aircodition för ljudet blir irriterande. Därför tog jag sovmorgon fast att det lät intressant med morgon yoga. Jag testade yoga igår så jag kommer nog att testa det fler gånger.

Fösta föredraget efter frukosten var en workshop Övertygande presentationsteknik. Hur du får andra att vilja att lyssna och hur du undviker ”death by powerpoint” med  Nina Hjorth. Tyvärr glömde jag fotografera Nina.

Presentationsteknik.com

Sedan var det dax för Stick ut på LinkedIn med Linda Björck. Linda håller kurser i LinkedIn. Jag hade tänkt filma men det kom i folk så det kom huvuden i vägen. Linda berättade att det fanns två miljoner Linkedin konton i Sverige. Hon bad oss också se upp så att vi inte hade owner eller företagare i våra profilen. Det är lika viktigt som en proffsig bild. Linda tycker att man klarar sig i början med basic varianten som är gratis. Hon anordnar kurser i LInkedin.

Här är ett foto från sammanfattningen.

Linda Björck Linkedin Qoola Qvinnor

 

Hon hade ett bra erbjudande i slutet av sin föreläsning. De flesta föreläsarna hade bra erbjudande i slutet av föreläsningen.

http://www.smartbizz.se/

 

Linda Hernestål da Silva insprirerade oss till att ”Börja Företagsblogga – från nybörjare till
proffs på 30 minuter”. Hon började blogga då hon åkte till Brasilien. Har sett att Linda även börjat sända på en app som heter Periskcope. Det ska bli spännande att följa henne där.

Linda Hernestål da SilvaQoolq qvinnor

http://www.ekkowebsolutions.com/

Monica Bozinov hjälpte oss att göra en pengakarta.  Vi fick ett blad med frågor där vi fick fylla i svar på vad vi har för känslor då det gäller ekonomi. Det var bara att konstatera att jag har lyckats bättre med privatekonomin än med företaget. Monica håller även på med EFT.

http://www.monicabozinov.com/

Trotts att Petra Ariton var sjuk så höll hon i ”Så gör du den perfekta hisspitchen”. Det där med hisspitch har jag filat på men jag har inte rikigt fått till det. Petras förlag ger ut Qoola Qvinnors bok Boosta din business : 30 qoola qvinnor delar sina bästa marknadsföringstips som kommer att lanseras på bokmässan senare i höst. Siv Thuresdotter ser varje åt till att Qoola Qvinnor har en monter på bokmässan i Göteborg .

Petra Ariton Qoola Qvinnor

 

http://www.aritonforlag.se/

 

Sedan presenterade Ajla Timbrant duktiga företagare från Kroatien och Bosnien. Ajla hjälper en del av kvinnorna med den svenska bokföring. Kvinnorna Presenterade sina  företag.

 

WP_20150901_15_10_53_Pro

 

Hittade inte Ajlas hemsida. Hon har Facebook https://www.facebook.com/ajla.timbrant?fref=ts

Deseen väggdekorationer

WP_20150901_17_34_48_Pro

http://deseen.ba/

Iva Ćulumović gjorde sylt med lavendel i . Det senaste som han blandat i sylten är honung.

 

WP_20150901_17_45_02_Pro

http://lavander_sweetivy.emaxo.com/

Facebookgrupp https://www.facebook.com/lavanda.proizvodi?fref=ts

Berina Sobo Nezirovic säljer choklad till svenska butiker. Hon har även hemsida men den är under uppbyggnad. På hemsidan kan du se var återförsäljarna finns. Det är en kvalitetschoklad där det finns tryckt på kartongen för olika tillfällen.

http://dazaria.se/aterforsaljare/

Valnea Bezovic en kvinna i byggbranschen. De har filial i Stockholm . Sidan är på Croatiska men man kan alltid köra en Google översättning.

http://www.nivogradnja.hr/

Lejla Kusturica  Philanthropy Manager på Moziak

 

Lejla berättade att Bosnien Herzgovina har bland de dyraste regeringarna i världen. Därför har Mozaik startats för att råda bot på arbetslösheten som är hög i landet. Deras fokus ligger på att utveckla hållbara resurser en slags social-ekonomisk utveckling. Man kan säga att Mozaik kan tjäna som ett exempel på framgångsrik verksamhet och ansvar gentemot samhället. Mozaik finns till för utveckling av landsbygdssamhällen i Bosnien Herzgovina . Deras mål ärpå att främja utvecklingen av landsbygdssamhällen.

 

http://mozaik.ba/en/o-mozaiku/o-nama

 

Vilka duktiga kvinnor. Kvinnorna från Kroatien och Bosnien Herzgovina deltog i Qoola Qvinnors företagsmässa.

Efter mässan var det modevisning. Jag gick i en lila t-shirt med fjäril och lila scarf från Doris Design som ägs Ingalill Tejder. Elisabeth Amnäs som äger Ateljé Eliza Design hade med kläder av jätte mjukt tvättbart skinn.

 

Sedan gick detta glad gäng ut för att äta på Zelengaj. Jag åt tonfisk med pasta. Sedan beställde jag in en slibovitza. Ursäkta stavningen. Slibovitza är en kroatisk snaps gjord  på plommon.

 

WP_20150901_20_54_44_Pro

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.