Brukspelet Regnbågen på Klippans Bruk

Som gammal portvakt slutar man inte förvåna sig på dessa män som alltid tror man kan ta in bilen. Uffe min pojkvän fick vända och köra upp och parkera på Finessgatan. De skannade vår biljett. Det fanns lite stånd innan vi kom fram till serveringstältet. Vi var på Bruket vid sex tiden för att hinna äta innan föreställningen. Vi satt inne i tältet för där var svalare än ute.

Först fick vi en sillsmörgås som vi drack öl till. Sedan fick man ta potatissallad och till det fick man grillat kött. Det serverades god mat. Vi beställde kaffe till pausen.

severingstält brukspelet klippan

Tyvärr var det sol så bilderna fick motljus

grill brukspelet klippan

Halv åtta började förställningen med att Klippans präst kommer in susande på cykel.

Jag är kanske inte så opartisk då jag skriver detta inlägg. Jag är granne med Mikael Ahlberg som spelade Erik.  Eriks personlighet attraherade Regina Lunds. Spelet innehöll allt som förknippas med Klippan som kyrkan, brottning, musik, arbetarerörelsen och så klart bruket. Jag trodde jag skulle sen en fars men fick se så mycket mer.

 

 

Annika Kofoed och Bim Wikström jag säger bara vilket manus’

P-O Nilsson vilken sång och musik.

Vilken ensemble med sångare och dansare

Då vi gick till parkeringen hörde vi kommentarer som till exempel bättre än Fredriksdal. En fullsatt föreställning den 21 juli 2016 talar sitt tydliga språk. Sista förställningen spelas den 24 juli.

 

Adressen är Bruksallén 9 och den finns med på Google maps. De har inge karta på hemsidan. 

 

http://bruksspelet.se/

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.