Dalslands kanal

Vi gick upp tidigt för vi skulle vara vid Dalslands kanal båten en halvtimma innan båtens avgång. Kom ner till herrgården innan frukostrummet öppnde klockan 8.

Sedan körde vi till Bengtsfors. Det gick snabbt så vi hann en tur upp på berget vid Halmens hus. Det  låg högt upp men träden skymde så det var inte så mycket utsikt.

 

Därefter åkte vi ner till båten Storhomen. Där vi betalade och fick biljetter till båten och tåget tillbaka till Bengtsfors.Vi bokade kanalturen för en vecka sedan på telefon. Vid första slussen sägs vara bra öringsvatten.

 

Vi åt kvart över elva sittningen. Vi fick Hofverudslax och färskpotatis. Ägarinnan till båteten berättar om båtens historia. Storeholm är den äldsta båten som går på kanalen.

 

Håfverudslax på Storholmen

Jag har gjort ett Youtubeklipp då vi  går genom en sluss.

 

 

 
På väg in i slussen Dalslands kanal

Jag filmade för första gången direkt på Facebook då vi åkte igenom den enda handdragna slussen. Det blev mer selfie än båtfilmande.

 

Vi åkte igenom Akvedukten. Den enda akvedukten i Sverige lärde vi. Nu finns det fler akvedukter i Sverige, bland annat på Göta kanal. Det var trevligt att åka över akvedukten för jag har tre gånger stått och sett andra åka över.’

 

 

Vi åt mazarin till kaffet på museecafét. Sedan gick vi till tåget. Enligt reklamen så är det rälsbuss men i verkligheten var det ett modernare tåg som körde oss tillbaka till Bengtsfors.

 

Tåget till Bengtsfors

 

Dalslands kanal

 

Stationen i Bengtsfors

Vi åkte lite fel och kom för mycket söderut då GPSen bestämde färdväg. Så vi fick åka in till Systembolaget i Åmål och köpa vin till Åsa och Gunnar. Åsa fyllde år igår och Gunnar i morgon.

Vi ringde till Sköna rum B&B i Fryksta för att tala om attvi var sena. Då vi kom fram visade ägaren oss upp till rummet.  Han berättade att byggnaden var den första järnvägsstation som byggts i Sverige.

Rummet skön rum B&B

 

Utsikt från sköna rum b&b

Järnvägsmuseet

Järnvägsmuseum Fryksta

 

20160727_205021

Lite bilder från stationsområdet. På sommar onsdagar samlas det bilentuaster. Parkeringen var full av bilar då vi kom

20160727_205211 Fryksta stationsområde

Ägaren rekomenderade  oss att äta på Frykstabaden. Vi åkte dit och åt snitzel. Det var gott om gäster för dom hade musik quiz.  De som arrangerade Quizen parkerde bussen så vi missade sjöutsikten.

Sen åkte vi tillbaka till B&B:n  där jag gick en prommenad.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.