Mårbacka

Jag hade i förra veckan bokat visning kl. 10 på Mårbacka men jag och Uffe var lite sega på att komma iväg från Sköna rum B&B. Ägarna till B&B:n var jättetrevliga. Önskar dem lycka till med sina visioner,

Uffe ställde in GPS:n på Mårbacka, men nått blev fel så vi hamnade på västsidan om Fryken. Vi åket förbi Selma SPA och Rottneros. Trevliga ställen som vi får besöka en annan dag.

Eftersom vi kom en halv timma sent så fick vi gå en dramatiserad visning istället. Halv elva temat var Nils Holgersson. Vi fick reda på att Nils Holgersson funnits i verkligheten. Han flyttade sedan till Amerika. Vi fick inte fotografera på visningen så ni får hålla till godo med bilder från utsidan.

Mårbacka framsidan

 

Mårbacka framsidan

 

Mårbacka trädgårdssidan

 

Mårbacka från trädgården

 

Efter visningen gick vi till Bokhandeln. Där kom en kvinna in och frågade efter en bok som hade recept på en kaka som serverades på cafét. Vi kunde då inte låta bli att testa kakan.

 

Kannor på Mårbacka

 

kannor mårbacka

 

Mårbacka kaka

 

Mårbacka kaka

 

Mårbacka 

 

Då vi lämnat Mårbacka ringde vi till morbror Gunnar att vi var på väg.

Då vi kom fram fick ett varmt mottagande av  morbror Gunnar, Åsa och Ingrid. Min kusin Ingrid är lärare och har sommarlov. De bjöd på ugnsbakad lax och potatis.  Till efterrätt var det glass och två skålar med kompott. Det var röd och grön krusbärskompott från deras egen trädgård. Jätte gott.

Det blir mycket släktprat då vi träffas men det ska jag inte tråka ut er med. Jag fick en lista med adresser till alla mina nästkusiner så att jag kan fixa en släktträff nästa år.  Den listan kommer att underlätta så att jag själv slipper att Googla. Vi hade en trevlig eftermiddag med morbror och hans familj.

Jag och Uffe hade tittat på Grums hotell men min kusin Ingrid tyckte vi skulle på Krokstads Herrgård istället.  De hade rum lediga. Innan vi åkte till herrgården åt vi kebabtallrik på Bella Rosa i Säffle.

Vi fick rum nummer 3 i herrgården.  Uffe var lite trött så jag tog en promenad och tog lite bilder

Krokstad herrgård rum 3

 

Galleriet

 

Galleriet Kroks herrgård

 

Östra Gaveln Krokstad Herrgård

 

Krokstad herrgård

 

Krokstads Herrggård från trädgården.

 

Kroksherrgård från trädgården

 

Byälven som rinner nedanför Krokstads Herrgård

 

Byälven vid Kroks herrgård

 

Minnesten över en brukspatron Gottschalk Geijer.

Minnesten vid Kroks herrgård

Tillbaka på rummet läste vi och Uffe beställde ett nytt batteri till sin dator. Hans batteri är så dåligt att datorn stannar ifall man drar ut kontakten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.