Höloftet

Till barnens förtjusning var det en kanin som var det första dom fick syn på väg in till gården. Strax dök gårdens ägare Nina och Magnus upp med Oxford . Oxford är gårdens vita hund. Han är jättestor men ack så snäll.

Det var jättevarmt då vi kom dit, onsdagen den 20 juli 2016. Vilken tur att de hade skugga i trädgården. Det dröjde inte länge förrän de kom med kaffe till oss. Vi ringde till Tomas och sa att det fanns skugga så vi kunde grilla.

 

Kaffet serverat höloftet

De visade oss höloftet. Till höger om höloftets entré fanns ett insektshotell. Det hade inga invånare eller så var invånarna ute och letade mat.

Entre till höloftet

Nellie och Eleni kom överens om vilken av de två hängmattorna de skulle sova i.

 

20160720_175659[1]

 

Eleni hängmattan Höloftet

Nina och Magnus har haft förskola på gården så det finns både studsmatta och andra roliga leksaker i trädgården.  Det finns gott om bord att sitta vid, i trädgården, Har man gott om tid kan man även grilla med riktig ved. Vi hade inte så mycket tid så Tomas hade grillkol och hamburgare med sig. När vi grillat hamburgarna grillade vi majs på efterglöden. Grillad majs är Nellies favorit. Hon har tappat en tand så han får gnaga majsen från sidan.

 

grill

De hade stora Myskankor men barnen tyckte Myskankungarna var jättegulliga. Myskankorna gillar mördarsniglar. Ungarna var tydligen för små för att äta sniglar för Eleni hittade en mördarsnigel i buren.

myskank ungar höloftet

Magnus visade oss deras svarta kycklingar. De var mjuka och gulliga. Det fanns även en gul kyckling. Den gula kycklingen kom inte från samma kull som de svarta.

klappar gulliga kycklingar

Magnus håll på och måla något som så småningom ska bli toalett på höloftet. Behöver man gå på toaletten så finns den inne i familjens bostad. När vi nattat Nellie och Eleni så satt jag och Sara vid detta bordet, innan vi också somnade på höskullen. Nellie ångrade sig så hon sov ändå i halmen mellan mig och Sara.

 

N Hängmatta Höloftet

Nellie vaknade först. Normalt brukar hon ha energi som en Duracellkanin men jag och Sara var glada att hon låg och drog sig till att klockan nästan var halv nio. Eleni var den som sov längst. Hon sov hela natten i hängmattan.

Vi hade kommit överens med Nina och Magnus om att äta frukost klockan halv nio. På hemsidan står det att man får en frukostkorg då man nattar över mitt i veckan. Vi blev inbjudna till familjen trotts att jag inte berättat att jag bloggar. De hade perfekt frukost med kokta ägg plockade kvällen innan, färska frallor, youghurt och till barnens glädje, våfflor.

På gården finns fyra katter. Tre kelna katter varav en vit norsk katt och två andra raskatter. Den fjärde katten var en bengal som de sa var reserverad. Nellie lyckade bli bekant med katten genom att hålla avstånd. Hon kom glatt tillbaka och berättade att hon hittat matskålen.

Vi fick även besöka sonen Ludvigs jätte fina rum som har stylats i ett TV program i Titanic stil

http://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/fixa-rummet/1498389

Barnen somnade innan de tog in hönorna men hönorna släpptes ut innan vi åkte hem. De fick även vara med och mata hönorna. Jag och Sara satte oss och pratade medan Nellie och Eleni fantiserade om rävar och krokodiler på höloftet. På höloftet hörde vi ett våldsamt kackel. En höna hade smugit sig in på rummet. Hon hade värpt två ägg. Nellie och Eleni fick vars ett ägg med sig hem.

 

matar hönsen

Jag har gjort ett Youtubeklipp om höloftet besöket.

Min första bekantskap med höloftet var på SAK mässan på Sundspärlan i Helsingborg. Deras monter stack ut. De hade de med några höbalar i sin monter. Att bo på Gården Karlslund är nog inget för pedanter. Karlslund sticker ut med sitt trevliga värdfolk.

Det går att boka höloftet på http://holoftet.se/. De har fler rum på Karlslund. De andra rummen kan man boka på http://www.karlslund.net/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.