Vilnius – Klaipeda

12/7 2013

Idag planerade vi bara åka till Klaipeda, så vi låg och myste trots att bilen egentligen skulle ha en ny parkeringsbiljett. Det finns två frukostmatsalar på hotell Tilto. Vi gick till den första, den bortersta var egentligen lite mysigare, men vi visste inte att den fanns förrän vi ätit färdigt. Hotel Tilto har både bra frukost och internet.

Vi ville inte sitta i vägarbetsköer så vi struntade i gpsen och lät mig läsa kartan. Vi åkte över samma bro som vi gick på till Restaurang Böff. Sedan åkte vi ut på Ukmergés gatve som sen blev A2 och E272. I Maisiagala åkte vi väg 108 mot Vievis så vi kom ut på väg A1 och E85.

 

Då vi kom till Klaipeda gick vi till turistinformationen där vi fick en karta. Vi satte oss på en asiatisk resturang för att studera kartan.

Vi bestämde oss för att gå till skulpturparken. Vi har ju inte kollat så mycket på konst under denna resa. På väg till skultpturparken hittade vi dessa verk.

Skulpturer på väg till Skulpurparken i Kleipeda

 

Skulpturparken var som en skogskyrkogård i vissa delar. Klaipeda blev hårt bombat under kriget så de skapade en skulpturpark på det som tidigare varit en kyrkogård. Hela parken hade stora träd, och var ganska mörk och dyster.

  20130712_006

Skulpturer på väg till Skulpturparken i Klaipeda. Vi hittade inga gjutna skulpturer. Alla skulpturer var gjorda i sten.

Sedan gick vi till Trinyciu park. Det finns en sjö i parken.

Vi var trötta i benen så då vi kom in i gamla staden satte vi oss och tog en öl och en platta med friterad bläckfisk, friterad ost och vanlig ost. Sen gick jag en runda för att handla till barnbarnen. Hade tänkt mig något typiskt från de baltiska länderna. Jag hittade till sist ett bärnstenssmycke i en juveleradeaffär. Då hade jag nästan gått igenom hela gamla stan.

Då jag kom tillbaka till Uffe tog jag en kaffe och chokladkaka.

Sen åkte vi ut till färjan mot Karlshamn.

Då vi kom upp på färjans däck, måste man vända och backa in i filerna, det var ganska komiskt att se, att vissa inte kunde backa med sin egen personbil. Färjan höll inte samma status som DFDS fäjorna till Oslo. Det finns ingen nattklubb och inte så många däck att hålla reda på. Kort för att öppna hytten fick vi hämta i informationen.

Hytten Klaipeda

Vi fick hytt 6035.

20130712_011

Kuriska näset från färjan i Klaipeda

Vi satte oss i Kaptenbaren och tog en öl. Vid åtta tiden satte vi oss i restaurangen Mare Balticum, vid ett fönsterbord, där vi följde färdens start längs insidan av Kuriska Näset. Till förrätt åt Uffe blåmögelost-fyllda champinjoner. Jag åt dagens soppa som innehöll kött, potatis, morötter och gula ärtor. Till huvudrätt beställde Uffe pepparbiff, bakad potatis och ostsås. Jag valde smörfisk, dillpotatis och räksås. På restaurangen Mare Balticum så får man välja vilken typ av potatis, sås och tillbehör som man vill ha till köttet eller fisken. Servitrisen som hela kvällen varit väldigt trevlig sken upp då vi beställde 999 Green till kaffet.

Sen gick vi till shopen och köpte en 999 green örtlikör, som vi båda blev förtjusta i.

Klockan hade blivit halv tio så vi lade oss för det var ganska gungigt på Östersjön. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.