Sarawak Culture Village 31 mars 2019

Idag lämnar vi Bako Nationalpark för Sarawak Culture Village. Jag hann gå samma promenad som igår kväll innan vi lämnade halvön. Jag vände när det var dags för att klättra. Då stod jag inför denna vackra vy.

 

Det var ebb då vi skulle ta oss från Bako Nationalpark så båtarna kunde inte lägga till vid hamnen utan vi fick hoppa i båtarna från stranden med badförbud. Badförbudet är på grund av krokodiler.

 

Då man löste entré  till Sarawak Culture Village fick man ett pass. Du kunde sedan stämpla passet på de olika avdelningarna.

 

  

 

 

Sarawak culture village är ungefär som Stockholms Skansen eller Helsingborgs Fredriksdal. Det är en plats där de olika kulturerna och folkslagen kan visa sina specialiteter (Bidayuh, Iban, Orang Ulu, Penan, Melanau, Malaysisk och kinesisk). Då vi kom till Sarawak Culture Village hann vi precis med att se den tidiga föreställningen. Föreställningen är i en luftkonditionerad lokal. Så är du frusen ta med något att ha över axlarna så att du inte fryser. Övriga lokaler på området är inte luftkonditionerade. Det är två föreställningar per dag. En klockan 11.30 och en kl 16.00. Min Uffe var inte med i föreställningen men andre Uffe var med.

 

Då föreställningen var slut så åt vi i restaurangen. De hade blandat en alkoholfri organge röd drink till oss. De serverade maten i skålar gjorda av cocos. En riktigt mysig restaurang.

 

 

Jag och Uffe började i den kinesiska avdelningen. Där köpte jag handgjorda hårband till barnbarnen. De hade en tegelugn men den var inte längre i bruk.

 

 

Det fanns långhus och andra traditionella byggnader på området.

 

 

 

Du kan beställa så att de ordnat tema fester, bröllop och arrangemang för speciella tillfällen. Undra ifall man få sova i en sådan säng om man bokar in ett bröllop?

De är duktiga på att väva på Borneo. På denna väv kan man väva de band som dansarna har på sina dräkter i föreställningen.

 

Väv sarawak culture village

Det säljs inte några alkoholhaltiga drycker i baren eller i restaurangen på Culture Village så vi tog samma dricka som vi fick till maten i väntan på att de andra skulle bli klara.

Sarawak Culture Village har hemsida

https://scv.com.my

Vi hade möjlighet att bada på hotellet utanför Culture Village men vi ville tillbaka till Basaga i Kuching istället. På kvällen körde åkte vi in till en restaurang i Kuching där vi åt ris och räkor som hade skalen kvar på stjärtarna. En specialitet för Borneo. Annikas favorit rätt. Jag har lånat bild från henne då jag glömde ta fram mobilen.

 

I morgon är sista dagen med Borneovänner. Lite sorgligt. Vi är tre stycken plus Kristoffer som ska åka till en grotta i morgon. Ska bli spännande för den andra grottan som vi egentligen skulle till håller på att renoveras. De andra ska åka till stan i morgon.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.