Matang Wildlife Center 28 mars 2019

Annika och kristoffer hade handlat med frukost som vi åt på deras altan innan det var dags att promenera till Matang Wildlife Center. Hade vädret varit på vår sida skulle vi även ha promenerat upp till ett vattenfall i Kubah nationalpark för att ta ett uppfriskande bad.

Vi hade en guide som hade sin familj med då vi gick turen genom regnskogen. Det fanns en del stora träd i regnskogen.

 

 

Fast det såg för det mesta ut på här. Det saknas vildsvin som föryngrar skogen.

 

Paus i regnskogen. Vi såg inte några vilda djur för vi var för många och bullriga prominixare. Ska man se djuren får man smyga.

 

 

Strax innan man kommer fram till  Mantang wildlife center så går man över ett vattendrag.

 

 

Hängbro över vattendraget.

På Mantang Vilmarks centrum kan man bo både i långhus och i en typ reedwoodshus som vi övernattade förra natten.

Jag och Uffe fick ett fyrbäddsrum. Perfekt att lägga väskan på extrasängarna.

Det var kvavt så jag gick upp till informations centrumet som var luftkonditionerat. Där fanns uppstoppade djur och information om området. Uffe hade redan besökt centrat för han var den ende som inte gick promenaden. Han fick sjuts till Mantang så han hade haft god til på sig att tillgodo göra sig informationen.  De hade även visat honom en orm som satt på ett löv och väntade på sitt byte. Idag kan vi avslöja att ormen hängde kvar då vi lämnade Mantang. Så den måste ha tålamod, Ormen är val kammoflerad. Ormen ser ut som en ärtskida.

m

De andra hade badat under tiden som jag var på centret. Jag hann precis ta ett dopp innan det började regna. Det finns även grillplatser vid badstället.

Det regnade då vi skulle gå upp till matsalen så det blev till att packa upp våra regncaper från Biltema för första gången. Då vi ätit hade det slutat regna så vi gick en mörker promenad i regnskogen med Dominic från Mantang orangutang projekt. Vi fick se eldflugor, insekter, ormar och ödlor. Vi hade ficklampor med oss. En trevlig tur.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.