Brohemia och Carl Fredrik Reuterswärd

Galleri Tapper-Popermajer

Idag har jag och Uffe besökt Galleri Tapper-Popermajer i Teckomatorp där Uffes brorsbarn ställer ut. Uffes brorsbarn kallar sig Brohemia. Jag har bloggat om dem tidigare.

De varierar sin konst till varje utställning. Denna utställning var hämtad ur seriernas 1950 tals värld. Dock var väl bildtexten inte så rumsren. En skolklass hade varit på besök berättade Hans vilket Hans tyckte var trevligt. Dock hade lärarna fått ändra lite i översättning av texten för att det skulle passa barnöron.

De bjöd på kaffe och jättegod kladdkaka. Det har ju tidigare i veckan varit kladdkakans dag. Det kom in en dam och köpte lakrits från Scanchocko. Jag nöjde mig med att köpa en lakritsstång. Sedan åkte vi vidare till Carl Fredrik Reuterswärd utställningen

Pumphuset Borstahusen

Vi betalade en 20:a för att komma in på Carl Fredrik Reuterswärd utställning på Pumphuset i Borstahusen. Det fanns både grafik, skulptur och oljemålningar på temat den “knutna pistolen”. Carl Fredrik Reuterswärd utställningen kommer nog att sätta ett svårslaget försäljningsrekord. Konstverken kostade från 2500 kronor för ett grafikblad, skulptuerer från 35000-50000. Dyraste verket var en stor oljemålning för 200000 kronor.

Carl Fredrik Reuterswärd sätter knorr på tillvaron. Det har inte minst artiklarna om inköpet av knorren till Landskrona värmeverk visat. Först använder han knorren till non-voilence och på värmeverkets skorsten får knorren väl ändå få oss att tänka på att dra ner på utsläppen och energiförbrukningen. Trots att jag är för fred så gillar jag Carl Fredrik Reuterswärds omöjliga figurer. De skapar tankeverksamhet.

Vi hoppade över museumet i Pumphuset vilket vi besökt tidigare men vi rekommenderar de som inte varit där ett besök. Museet är litet och charmigt

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.