Midsommargrottan vid Vippentorpet

Vi läste en artikel om att Midsommargrottan som skulle finnas i närheten av hembygdsgården Vippentorpet.  Vippentorpet har vi besökt tidigare men då har inte cafét varit öppet. Vi började med att äta våfflor och dricka en kopp kaffe till. Det serverades glass och sylt till våfflorna. De som driver Vippentorpets café är jättetrevliga. De förklarade hur vi skulle gå för att komma till grottan. De har detta året tagit över serveringen eftersom mannen som äger cafét är 77 år gammal.

Vi gick tillbaka och till höger på vägen vi kom ifrån. Googlar du Midsommargrottan så hamnar du vid informationsskylten om grottan.

info om midsommargrottan

Du följer sedan rödgulmarkering 300 meter in i skogen. Det är inte helt enkelt att klättra upp till grottan för man måste kliva på en hel del klippblock innan m an kommer upp.

 

 

Det finns stege ner till grottan. Jag tog en bild nere i grottan men den blev för mörk för att publicera. Jag rekommenderar gymnastik eller promenadskor vid grottbesöket. Själv hade jag sandaler men de är inte så stabila när man klättrar. Det är även fuktigt inne i grottan så ta oömma kläder på er. Jag hade användning av mobilens ficklampa för att lysa mot utgången.

 

nedgång midsommargrottan

 

Det är lite smalt när man ska ta sig ut ur grottan. Vi gick på andra sidan grottan tillbaka till Cafét. Den vägen är mera handikappvänlig.

 

utgång midsommargrottan

 

Då vi kom tillbaka svalkade vi oss med en glassbåt från Ängelholmsglass. Vill man inte svalka sig med glass kan man ta ett svalkande bad i Hjörneredssjöarna i närheten.

Tyvärr var inte Vippentorpet öppet idag på grund av Corona. Jag har inte hittat någon hemsida till Vippentorpet och grottan men ni kan läsa mer om Midsommargrottan på Lovelaholm

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.