Kullabergs Vingård

Vi bokade den guidade visningen på Kullabergs Vingård i dag. Det var den näst sista guidningen sommaren 2020, som började klockan 13.15 som vi bokade in oss på. Vi kom i god tid så vi bokade en charkbricka och ostbricka som mat efter visningen. De hade två olika viner man kunde prova. De kallades Klassisk och premium flight. Vi valde klassisk flight. Innan guidningen började fick vi ett glas med färskt bubbel.

Framsidan bostad Kullabergs Vingård

 

Ingång till barskänken

Vi satt ute på denna plats mellan vingården och stockarna och smuttade på bubblet innan guidningen började.

Bord ute bland vinstockarna

De första vinstockarna som planterades på vingården växte i smala rader. Det kommer att ställa till det i framtiden då man ska skörda med maskin. Numera har de bredare mellan raderna. De slår gräset mellan stockraderna varannan gång för att få marken att likna äng. Det blommade bland annat cikora som man förr använde som kaffe surrogat. De hade planterat plommon som vindskydd. Utav plommonen ska de i framtiden göra slievoviz. Vingården odlar Souvignier Gris, Solaris, Muscaris, Donauriesling, Madeleine Angevine, Auxerrois & Johanniter och de blå druvsorterna är Rondo, Regent, Pinot Nova, Cabernet Noir & Spätburgunder. De odlar druvor som inte så lätt angrips av svamp. Vingården har ett samarbete med SLU i Alnarp ett testfält med 21 unika sorter.

Växthus Kullabergs Vingård

 

Kullabergs Vingård från baksidan

Tillbaka efter turen så dukades det fram mat och vin. Vi hade valt paketet med klassisk flight som i första glaset innehöll

Lyckeri 2019

Ett vin gjort på druvor från Solaris, Muscaris och Donauresling. Enligt beskrivningen från gården så smakar det tropiska frukter, fläder och stenfrukter. Surfar man till Systemet har vinet nummer 34660 och smakar mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, krusbär, nässlor, mineral, honungsmelon och lime.

 

Lysekilla Rödvin 2018

Eftersom det var mycket sol 2018 så gjorde man ett rödvin. Vinet är gjort på druvsorterna Rondo och Regent. Det är druvsorterna som växer närmast vinbaren. Hittade inte detta vin i Systembolaget sortiment.

Lysekilla Orange

Det sista vinet som ingick i vinprovningen var ett orangevin av Donaurieslingdruvor. Vinet har jäst med skalkontakten på ekfat. Det smakar äpplen, citrus och hav. Detta vin hittade jag inte bland Systemets sortiment.

 

Ost och charkbricka Kullabergs Vingård

 

Kullabergs Vingård har även en vänförening.

 

Kullabergs Vingård

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva om Kullabergs Vingård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.