UFO monumentet i Ängelholm

Idén till att besöka UFO monumentet i Ängelholm fick vi från en artikel om vad som är Coronasäkert i Helsingborgs dagblad. Jag och Uffe hade många gånger tänkt åka dit, men nu när vi skulle fira Nellies födelsedag kunde vi inte hitta ett bättre ställe.

Det blåste rätt friskt igår då vi besökte monumentet. Redan på parkeringen hörde man havets vågor. Det finnns en toalett vid parkeringen ifall nöden kräver. Vid monumentet kände man inte av blåsandet.

Historik UFO monumentet

Gösta Pollenkungen Carlsson (1918-2003) mötte natten den 18 maj 1946 en UFO farkost i Sibirien ( Ängelholm). År 1972 lät pollenkungen uppföra monumentet på platsen för landningen. Monumentet är en skala modell av hur han minns att farkosten såg ut. Det finns betongringar som visa landningsspår i orginalstorlek.

 

UFO monumentet i Ängelholm

 

De begravde temporärt några döda i besättningen.

UFO monumentet begravningsplats

 

Utav besättningen / utomjordingarna på UFO farkosten fick han ett pollenrecept. Det kom sedan att bli grunden till företagen https://cernelle.com/ och https://www.allergon-healthcare.com/. Han hade tidigt i sitt liv införskffat sig bikupor. Det finns info tavlor om händelsen.

info UFO monumentet

info UFO monumentet 2

Tyvärr fick jag aldrig träffa Pollenkungen. Han var en driftig man som såg till att vi fick ett skånskt lag i hockeyallsvenskan. Det var han som skapade Rögle genom att bland annaat värva Uffe Sterner som då var sveriges bästa hockeyspelare.

Mitt barnbarn,Nellie önskade en grön tårta med ros på födelsedagen. Det var inte svårt att hitta en sådan tårta. Sedna fick hon en robot i födelsedagspresent. Det blev en lyckad present för det fanns en robot bland deltagarna i Talang igår.

nellies tårta

Sedan gick vi ner till stranden där det fanns kitesurfare.

kitesurfare Sebirien

Vi åkte sen hem på varsitt håll, men får minnas detta som ett fint firande av Nellies 9-årsdag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.