Skånes Djurpark

Vid åtta tiden serverades frukosten på Camp Oak i Skånes Djurpark. Frukosten bestod av bröd, ost, ägg och krabbelurer med sylt eller nutellla. Barnbarnen ville bara äta krabbelurer till frukost. Det stoppade deras mor.

Vid halv tio tiden fick barnen hjälpa till att skapa berikning till Björnarna. De fick lägga frukt i en glassburk. Sedan hälldes det vatten över. Sedan stoppades burken i frysen. De barn som deltog i dag fick kasta in gårdagens fruktis till björnarna idag.

frukt i is till björnarna

Fruktis till Björnarna

Björnmatningen var sista aktiviteten som Camp Oak ordnade. Sedan checkar man ut, men man har möjlighet att stanna kvar hela dagen i Djurparken.

Fåret Shaun Skånes Djurparks maskott

På TV är fåret shaum leranimerad. Han ingår i en brittisk tv serie. Förutom fåret Shaun bor Timmy Lamm och Bitzer också i djurparken.  De hittar man, om man håller till vänster vid entrén. De finns vid traktorbanan och nära de svenska husdjuren.

 

fåret Shaun Skånes Djurparks maskott

Fåret Shaun

Vill ni se mer av fåret Shaun så surfa till https://www.svtplay.se/faret-shaun

När Nellie var tre år kröp hon igenom detta rör jag var rädd att hon skulle ge upp men det gjorde hon inte. Jag och Eleni avstöd att åla oss genom röret denna gången.

Nellie i röret på kaninkullen

Nellie kommer ut ur kaninröret

Nellie ville åka traktorbanan. Sara och Eleni hade inte lust för det var cirka 30 minuters kö. Jag åkte traktorbanan med Nellie. Det händer en del saker utmed banan men jag avslöjar inte vad som händer. Ni får själv se vad som händer på er åktur.

 

 

På gården fanns detta dass med en dassgubbe

 

Jag har glömt att skriva att parkering ingår om man bor i Camp Oak eller Wild Lodge. Vi får även en kikare så att vi kan se djuren lite bättre.

Bonusdjur i Skånes Djurpark

Det verkar som att det är så trivsamt i parken att vilda fåglar även trivs i parken som häger och stork.

Bonusdjur i Skånes djurpark en hägehane

Häger hane

storkar i boet bonusdjur i Skånes Djurpark

Storkbo Skånes Djurpark

Det var en trött men nöjd familj som lämnade djurparken den 5:e Augusti. Vi kommer nog tillbaka och övernattar i Wild Lodge nästa gång

Skånes Djurpark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.